Dekra recordweekend: een mistige dag

Gepubliceerd op

Waar het gisteren regen spelbreker was, begint de ochtend van het Dekra recordweekend in de mist. Al om vijf uur staan de eerste teams bij de baan, waaronder het Human Power Team Delft (HPT) en Amsterdam. Door de vele deelnemers en de beperkte beschikbaarheid van de baan, is er voor iedere rijder maar één kans. Voor het HPT mag Rik Houwers proberen meer af te leggen dan 90,4 km in een uur. Alleen is de kans niet groot, het wegdek is nog wat nat en er hangt een dikke mistsluier over de baan.


Die mist heeft een duidelijke invloed op het resultaat. De eerste rijder van het team van de universiteit van Annecy rijdt niet hard. Voor dat team is dat niet zo erg, zij zetten vooral in op Aurelien Bonneteau die na het HPT van start gaat. Als het Franse team gefinisht is, stelt het HPT zich op. De mist is er nog steeds en als Rik Houwers van start gaat, verdwijnt de VeloX IV al snel uit het zicht. De start is overigens voorbeeldig, meer dan een paar meter is niet nodig. Al snel blijkt dat het record niet gereden gaat worden. Rik rijdt rondes van rond de 80 km/h. Hij probeert wat hij kan, het weer werkt flink tegen. Bovendien kan Rik niet goed in cadans komen, omdat er met de cassette geen rekening is gehouden dat er bij die snelheid gereden zal worden. Rik rijdt uiteindelijk een nog altijd goede 78,6 km/h. De teleurstelling is er niet minder om, al weet iedereen dat er eigenlijk niets aan te doen is.


De mist is ondertussen wel opgetrokken, de temperatuur al aardig opgelopen. Aurelien Bonneteau start onder duidelijk gunstiger omstandigheden. Jammer genoeg valt hij gelijk bij de start. Voor zijn herstart blijft het startmechanisme veel langer dan vijftien meter hangen. Uiteindelijk gaat Aurelien hard van start, de eerste rondes gaan boven de 90 km/h, maar dan zakt het al snel naar lagere snelheden. Volgens Aurelien heeft hij onvoldoende ventilatie.


Barbara Buatois gaat vervolgens van start, in de driewielige Varna-24. Ook zij gaat rap van start, maar de snelheid daalt al snel. Met een uiteindelijke gemiddelde snelheid van 66,0 km/h heeft ze desondanks wel een wereldrecord. Ze is de eerste vrouw die in een trike het uur rijdt. Zelf is ze redelijk tevreden, omdat ze nog niet heel ervaren is met haar nieuwe fiets. In ieder geval heeft ze weer een van de records te pakken waar ze naar op jacht is, en waar ze ook nog geld voor zoekt via crowdfunding.

De uurrecordpogingen zitten er op, de resterende tijd wordt gebruikt om te testen. Zoals Damian Zabovnik is zijn altijd bijzondere Eivie. Hij valt gelijk bij de start en rijdt vervolgens nog geen ronde uit. Als Ellen van Vugt van team Elan en Pieter van team Cygnus willen testen moeten ze wachten. Er is door publiek van het aanpalende terrein glas op de baan gegooid en dat moet eerst weggehaald worden. Het duurt maar liefst drie kwartier. Uiteindelijk kunnen ze een paar testrondes rijden voor iedereen van de baan af moet.

Tegen vier uur is de baan weer vol. Om vijf uur ’s avonds moet de 24-uursrace van start gaan Het HPT gaat op een parallelbaan oefenen met starten en stoppen met Christien Veelenturf. Slim om de tijd op de baan zo goed mogelijk te benutten. Het oefenen wordt stopgezet als blijkt dat de tweede monitor een vochtprobleem heeft door de mist van de ochtend.

Jan van Steeg staat dan al een tijdje bij de start. Hij moet uiteindelijk een half uur wachten, omdat andere teams niet op tijd bij de start zijn en de transponders nog getest moeten worden. Als dat allemaal is gebeurd gaat de monsterrit weer beginnen. Een hele dag in de fiets zitten, 24 uur lang, dat is hoe dan ook een prestatie. Het weer ziet er gelukkig goed uit. Maar dan gaat een half uur na de start het waaien en onweren en valt er regen uit de lucht. Een korte bui deze keer. De rest van de avond tot nu toe zijn de omstandigheden gunstig. Morgen weten we wie de nacht is doorgekomen.

Meer foto's van de uurrecordpoging van Rik Houwers

Meer foto's van het recordweekend.

Volg Toni, die de tijdmeting verzorgt, op Twitter voor actuele updates.

Verslag van het HPT

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.