Wereldrecord voor Ellen van Vugt

Gepubliceerd op

Afgelopen weekend heeft Ellen van Vugt in Aken een nieuw wereldrecord gefietst; 365 kilometer in 6 uur, ook wereldrecords gereden door Wulf Kraneis, Kirsten Niederlein en Matthias König.

Hoewel Ellen van Vugt en haar fiets eigenlijk nog niet klaar waren voor een recordpoging heeft ze afgelopen weekend toch geprobeerd het wereldrecord te verbreken. De eerste poging heeft ze binnen een uur moeten afbreken vanwege problemen met de drinkslang, de SRM meter en de ruit. Na oplossen van de eerste 2 problemen (het derde probleem was te complex om meteen op te lossen) is ze opnieuw begonnen. Ook deze poging verliep niet vlekkeloos, de eerste stop leek ze een lekke band te hebben, maar dit was niet het geval. Hierna liep echter de ketting van een looprol af hetgeen hersteld moest. De derde stop was nodig omdat Ellens maag overstuur was. Tot de derde stop was het mannenrecord, gereden door Matthias König, in zicht, uiteindelijk kwam Ellen 6 kilometer tekort voor dit record. Zoals gezegd was de totale afstand nu 365 kilometer, dat levert een gemiddelde snelheid op van dik 60 km/u.

Eind juli zal Ellen een aanval doen op het uurrecord met dezelfde fiets. Met de ervaring die dit weekend is opgedaan kan het team nu aan de slag om de fiets nog beter te maken.

Naast het record van Ellen zijn er nog 3 records gereden:
Kirsten Niederlein reed 515 km in 12 uur, gemiddeld 43 km/u.
Matthias König reed 371 km in 6 uur, gemiddeld 62 km/u.
Wulf Kraneis reed 676 km in 12 uur, gemiddeld 56 km/u.

Foto: http://www.humanpowerteam.com
Meer foto's zijn te vinden op http://droplimits.de/index.php/atc-2014-1827.de.html

Reacties

richard.serpenti op wo 25 jun 2014 om 13:48

Mooie records!
En leuk om te zien dat er ook 3 records met Milans gereden zijn. In tegenstelling tot wat Jos Hendriks in Ligfiets& suggereert,heeft de Milan zijn beste tijd dus nog niet gehad en ontwikkelt de Milan(op allerlei gebied) zeker door!

ACE op vr 27 jun 2014 om 00:02

Ellen Super! Van harte gefeliciteerd.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.