Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Hoe snel is de DF, vakantiekriebels, elektronisch schakelen, STRAVA voor ligfietsers, Fietserfeest, encore Schlitter Encore, lokale helmplicht, evolutie

Hoe snel is de DF?

SLKDF (Gerrit) is vorige zondag op de Ligfietstestdag in Peer (B) geweest.
Daar reed Ymte, te lang voor de DF, toch maar bijna 50 km/uur (en dit zonder racekap).
Ymte's partner, de enige vrouw in dit gezelschap, werd derde! Dit na twee sterke fietsers in volledig gestroomlijnde Quest en WAW!
Ook Stradaatje was benieuwd naar deze DF. Hij zag daar ook een fraai prototype van de WAW (zie ook Fietsersfeest, hieronder).

Vakantiekriebels

Al een week is een gezelschap (Elmi, Rob, Victor, Joyce, Gerrit, Johann en Marcel) bezig met een reis door Denemarken. Volgens Marcel hadden de Duitse wegen last van 'Straßenschäden'.
Ook de fietsen hebben het te verduren, kettingen die er af lopen, lekke banden, gebroken achteras (en dan net stoppen voor een ex-fietsenmaker!).
Zelfs campings leveren een verrassing op: 'unverkleidet' (en het gaat niet over een ligfiets zonder stroomlijn).

En misschien zijn ze Robert en kameraden ('Nederlands') ook tegengekomen. Ook zij hebben o.a. last van 'Platten'.

Elektronisch schakelen

Shimano heeft details bekend gemaakt van een draadloze XTR Di2, de elektronische versie van de XTR mountainbike groep.
De XTR Di2 zou sneller en accurater reageren dan de mechanische versie. Een ander voordeel is dat zowel de voor- als achterderailleur met één, (zelf) voorgeprogrammeerde, shifter is te bedienen: Syncro Shift functionaliteit. Hét nadeel: accu gestuurd. Als de accu leeg is, dan zal je in die ene versnelling moeten blijven rijden.
Prijsindicatie: £ 1.000, of omgerekend € 1.230.
Zie ook BROL.

STRAVA voor ligfietsers

Er is een petitie gestart om, bij STRAVA, meerdere categorieën aan te laten maken, zoals voor velomobielen.
Nu worden te snelle (!) ligfietsers afgevlagd, oftewel het resultaat wordt verwijderd.
Ook liggers willen 'King Of the Mountain' (KOM) zijn, maar dan vergeleken met gelijkwaardige (hier hoort een smiley te staan!) tegenstanders. Dat is dan ook veel eerlijker tegenover de bukkers.

Fietserfeest

Op zaterdag 14 juni viert Fietser.be feest in het Astridpark te Gent (B). Zo te zien staat de nieuwe WAW er ook, en is deze grondig gecontroleerd.
Zie ook Ligfietsers.be (voorheen de Gentse Liggers).

Encore Schlitter Encore


Klik op het plaatje om de verkrijgbare kleurencombinaties, roze, rood en oranje samen met zwart, van de Schlitter Encore te zien. Ook is de Encore in het donker zichtbaar!

Lokale helmplicht

Het lijkt er op dat Amsterdam, en misschien ook andere steden, berijders van snorscooters in 2015 verbiedt om op het fietspad te rijden. Daarmee wordt het voor deze snorscootereigenaren ook verplicht om een helm te dragen, en wel alleen in die plaats (Amsterdam). Kom je van buiten (Amsterdam), zal je een helm mee moeten nemen. Een bizar stukje van zeer plaatselijke wetgeving.
Op zich is het idee goed, maar voer het dan landelijk in.

Evolutie

Een T-shirt dat de evolutie verbeeldt.
Of 'Ik sta niet op de pedalen. Ik lig' (vrije vertaling).

In het weekend

  • Zaterdagmorgen vroeg is de Veluwetour door LOL. Deze rit is geïnspireerd door Paul.
    De start is om 6 uur (!) onder aan de Wilhelminabrug bij Deventer, en wel aan de Apeldoornse kant.
  • Ook op zaterdag is de Rondje Kop van Noord Holland voor roeifietsers. De start is om 11 uur vanaf de camping SV Kleine Sluis Complex te Anna Paulowna. En bovendien: een geheel verzorgd met na afloop barbecue!
  • Op zondag is de derde wedstrijd van de zomercompetitie. De baan, de Pijnenburgbaan in Tilburg, gaat open om 12:00 uur.
    12:00 Baan open en inrijden
    13:15 Criterium 45 min rechtsom
    14:30 Snelste ronde
    15:30 Criterium 30 min linksom
    16:30 Prijsuitreiking

Reacties

skywise op di 10 jun 2014 om 13:48

"Ymte's partner, de enige vrouw in dit gezelschap, werd derde!" is niet helemaal correct: ze haalde wel de derde plaats qua snelste ronde maar in de race moest ze een plaats toegeven en kwam ze achter twee Questen en twee WAWs. Toch nog een puike prestatie!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.