Cycle Vision persbericht

Gepubliceerd op

Persbericht

Bijzonder fietsevenement Cycle Vision in Venray, 28 en 29 juni 2014


In 2014 wordt de autosportbaan “Raceway Venray” voor één weekeind fluisterstil. De baan is dan het toneel van een opvallend evenement: twee dagen lang ligfiets- en racefietswedstrijden met honderden coureurs. Voor bezoekers die niet met de wedstrijden meedoen heeft dit weekend eveneens veel te bieden.

Zo staan er tientallen bijzondere fietsen klaar om uit te proberen. Dus voor degenen die altijd al zo’n ligfiets of zo’n velomobiel hebben willen proberen is dit de ideale gelegenheid. Ook is er een fietstoertocht door de prachtige Venrayse omgeving.Voorts staan er interessante lezingen op het programma; zo vertellen de wereldsnelheidsrecordhouders van de Universiteiten Delft en Amsterdam hoe zij met hun supersnelle aerodynamische ligfiets vorig jaar het record hebben gevestigd met 133,78 km/h. Een andere bekende spreker is fietsontwerper Mike Burrows, die met zijn innovatieve Lotus bike een Olympisch record wist neer te zetten. Op de fietsmarkt kunnen leuke en voordelige fietsgadgets worden gescoord. Voor kinderen zijn er de speciale kinderrace (ook met kinderligfietsen) en de activiteiten in de kinderhoek.

Het evenement vindt plaats op en rond de Raceway Venray, een 800 meter lange ovale racebaan, volgens een beproefde opzet: Cycle Vision, al jaren het grootste (internationale) ontmoetingspunt rond “Human Powered Vehicles” van de Nederlandse Ligfietsvereniging.
Waar? Raceway Venray, Peelweg 43, Venray / YsselsteynWanneer? Van zaterdag 28 juni 09.00 uur tot zondag 29 juni 17.00 uur

Een bijzondere belevenis

  • Futuristische fietsen binnen hand- en beenbereik
  • Spectaculaire wedstrijden
  • Probeer het zelf; ligfietsen is niet moeilijk; bijna iedereen fietst er binnen enkele minuten mee weg
  • Unieke kans om zelf in zo’n velomobiel te rijden en om de verhalen van liefhebbers te horen
  • Er zijn ook eenwielers, driewielers, roeifietsen, rug-aan-rug-tandems, handbikes, velomobielen, racefietsen en steps
  • Koop leuke fietsgadgets op de fietsmarkt
  • Kinderrace op kinderligfietsen
Meer informatie en het volledige programma van Cycle Vision zijn te vinden op Cycle Vision

Reacties

hannekehovens op di 25 mrt 2014 om 08:36

De link onderaan dit stuk werkt niet :(

TeJayLigFts op di 25 mrt 2014 om 08:58

Hersteld .

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.