Testrit Cycling Zandvoort

Gepubliceerd op

De testrit bij Cycling Zandvoort was een gezellige bedoening, voor jan en alleman. En behalve Jan waren er nog flink wat meer ligfietsers, waardoor een flink gedeelte van de dag met 10% ligfietsers in de baan is gereden. Dus het was gezellig mét ligfietsers. En dat was het doel!

Cycling Zandvoort was een relaxte bedoening. Als je de wegwijzers in insteekhoesjes had gevolgd om de weg te vinden voor de omleiding naar de ingang, dan hoefde je alleen NAW+email op te geven om een bandje te krijgen waarmee je direct het circuit op kon rijden. Met deze lage drempel waren er veel mensen uit de omgeving die de zeldzame gelegenheid te baat namen om op het circuit te fietsen. Mensen op wielrenfietsen (naar lichaamsbouw te oordelen zou ik ze geen wielrenners willen noemen), op hybride fietsen, dikke banden ATB en er waren zelfs een paar kinderen met hun ouders mee.
's Avonds heb ik meer strakke wielrenpakjes gezien en zelfs een pelotonnetje, dat leken meer mensen die de werkadrenaline kwamen wegfietsen.
Tussen deze gevarieerde club waren een stuk of 8 ligfietsers (voornamelijk velomobielen, maar ook een open ligger) hun rondjes aan het draaien. Wat mij betreft een geweldige opkomst, gezien de doordeweekse dag en de redelijke korte termijn van de aankondiging. En er zaten mensen bij die er echt moeite voor hebben gedaan (verre ritten, dagje vrij van werk). Vet compliment voor alle aanwezige ligfietsers!
Het was heel gezellig onderling en met de wielrenners. Geen wanklank gehoord, alleen maar mensen die lekker hebben gefietst. Dus binnenkort even horen of we inderdaad kunnen inschrijven. Maar dat ligfietsers dit toch echt wilden, hebben we gezellig en duidelijk laten zien. Mooi zo!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.