Cycling Zandvoort

Gepubliceerd op

De tweede editie van Cycling Zandvoort. Ook voor ligfietsers?

Vorig jaar waren ligfietsers niet toegestaan op de eerste editie van Cycling Zandvoort. Of dat dit jaar ook weer zo is?
Op woensdag 26 februari, tussen 15:00 – 21:00 uur, zal op het Circuit Park Zandvoort een testmiddag, pre-ride, plaatsvinden, die voor iedereen toegankelijk is. Hiermee zijn ook ligfietsen toegestaan, dankzij inspanningen van o.a. Marjolein en Toni (zie het verhaal van Marjon, hieronder)!
Mocht dit alle partijen bevallen, is Cycling Zandvoort ook open voor ligfietsers!
De testmiddag op Facebook.
Zie ook onze agenda!

De testmiddag is vrij toegankelijk, een vrijwillige bijdrage voor Stichting SAM (goede doel van Cycling Zandvoort) is welkom.

De 24 uurs race (o.a.) van Cycling Zandvoort, vindt plaats in het weekend van 17 & 18 mei 2014!
Cycling Zandvoort op Facebook en op Twitter.

Voor meer informatie, bezoek de site van Robert-Jan.

Op Facebook schrijft Marjon:
Over een paar maanden (17-18 mei) is er een mooie race van 24 uur op Zandvoort […]. Volgens de huidige reglementen zijn specifiek ligfietsen uitgesloten, ook van de categorieën die "vrije fietskeuze" hebben.
Raar, want van incidenten bij dit evenement is niets bekend. En verontrustend, want het automatisch of gedachteloos uitsluiten van ligfietsen bij toertochten willen we niet. En ongewenst, want juist ligfietsers willen regelmatig met dit soort evenementen meedoen. Dat we niet tegen wielrenners in dezelfde klasse racen, prima. Maar gewoon lekker fietsen (in een eigen klasse of categorie) moet iedere fietser toch kunnen? Zeker als ze bij deze tocht al racers, amateurwielrenners en e-bikes in 1 baan zetten.
Het bestuur (NVHPV) is met de organisatie gaat praten, om de achtergrond van deze uitsluiting te achterhalen. Het kostte wat aandringen, en een echte achtergrond hebben we niet boven tafel gekregen nog, maar de organisatie wil wel ligfietsers toe gaan laten bij de inschrijving.
Een kleine huivering van hun kant is er nog, op het gebied van veiligheid, al geven ze zelf toe dat dit vooral voortkomt uit onbekendheid. Ze stelden daarom zelf voor dat er ligfietsers meekomen doen bij de testmiddag op 26 februari (15:00-21:00 uur). Als dat goed verloopt, stellen ze de inschrijving open. Dat is een positieve ontwikkeling, die we vast moeten houden en op door moeten gaan!

We hopen dus dat er een aantal ligfietsers die dag kunnen meefietsen.
Niet zozeer om onze snelheid te laten zien (die is vast OK, dat is eerder wennen voor een aantal wielrenners), maar om te laten zien dat zo'n geheel gewoon-lekker-fietsen is, met z'n allen.
Wie kan er? Wie komt er?

Enneh.... neem een helm & verlichting mee. Die zijn bij de 24 uurs race op Cycling Zandvoort verplicht, dus het is een redelijke gok dat dit 26 feb ook op/aan moet. Ik weet niet wat de regels zijn qua pelotons/stayeren, daar staat niets over in de regels.
[.…]

Kopfoto (bewerkt) van vorig jaar.

Reacties

ai op do 20 feb 2014 om 14:31

Voldoet een oude Flevobike Alleweder?

Ziet er vriendelijk uit, gaat niet al te snel (vooral ook omdat ik er in zit ;-), voorzien van verlichting, bestuurder met helm en vooral veel positief enthousiasme.

Nog niet helemaal zeker dat ik kom, maar de kans is groot.

AirJay op vr 21 feb 2014 om 00:59

Waarom zou een oude Flevobike Alleweder niet voldoen? Met alle opgenoemde voorzieningen kun je zo de baan op. Hopelijk zien we je 26 februari!

ai op vr 21 feb 2014 om 14:24

Hai Airjay,

Net verlof genomen die dag om er bij te kunnen zijn.

Ik doelde met "voldoen" op:"...Een kleine huivering van hun kant is er nog, op het gebied van veiligheid, al geven ze zelf toe dat dit vooral voortkomt uit onbekendheid...." en "We hopen dus dat er een aantal ligfietsers die dag kunnen meefietsen. Niet zozeer om onze snelheid te laten zien (die is vast OK, dat is eerder wennen voor een aantal wielrenners), maar om te laten zien dat zo'n geheel gewoon-lekker-fietsen is, met z'n allen."

Dus voldoen in de zin van positief aanwezig zijn, geen racefietsers van de weg af blazen en huiveringen wegnemen ;-)

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.