Cycle Vision 2014

Gepubliceerd op

Dit jaar is er weer een Cycle Vision

In het weekend van 28 en 29 juni is er weer een echte Cycle Vision.
Twee dagen lang ligfietswedstrijden. Maar ook voor bezoekers die niet met de wedstrijden meedoen heeft dit weekend veel te bieden. Zo is er een fietstoertocht door de prachtige Venrayse omgeving; er worden interessante lezingen gegeven; er is een markt met leuke (fiets)spullen en een probeercircuit waarop je heel veel verschillende soorten ligfietsen kunt uitproberen. En uiteraard zijn er ook kampeervoorzieningen.

Het evenement vindt plaats op de Raceway Venray, een 800 meter lange ovale racebaan.

Reacties

lighans op di 11 feb 2014 om 20:26

Dat is ver weg voor Noordelijk wonende Nederlanders en dichtbij voor buitenlanders uit omliggende landen. De plaats blijft een dilemma.

Maar die ovaal van 800 meter is natuurlijk wel erg gaaf.

NoStress op wo 12 feb 2014 om 09:27

De afstand...tja. Ach een uitdaging. Bedenk hoever buitenlandse deelnemers voor moeite moeten doen om er altijd bij te kunnen zijn. Ik vind het ook ver weg, maar het programma is aantrekkelijk. Drie interessante lezingen, controversiële onderwerpen worden niet geschuwd. Nachtelijk recordpoging van Jan lijkt me sfeervol onder lamplicht van die ovaal. Recordmachines op aanraakafstand. Dat wil ik wel meemaken. Die hele ovaal maakt Cyclevion weer anders qua sfeer lijkt mij. Overzichtelijk, veilig en waarschijnlijk bloedsnel voor velomobielen. Belgen en enkele Nederlanders hebben daar inmiddels ruime ervaring mee sinds vorig jaar. Beloofd spektakel!

Vrijwilligers zijn er zo te zien ook veel nodig, ondanks de uitgebreid aanwezige faciliteiten. Ach prullenbakken legen en stands opbouwen zie ik wel zitten.
Kom op meld je aan. Laten we er een feestje van maken met z'n allen.
Ik heb er toch wel weer zin in nu ik het programma zo heb gelezen.

Het is te hopen dat de motor van de Derny electrisch is en een velomobiel voor kan blijven. ;-P

hankie op wo 12 feb 2014 om 10:52

De promotie van ligfietsen is dat je makkelijk grote afstanden kan afleggen, maar als er een evenement verhuisd is de reactie vaak dat het ver weg is.
Waar gaat het mis?

Waar een evenement ook is, er is altijd een groep die verder moet reizen.

Wees blij dat er vrijwilligers zijn die er naast hun werk veel tijd en energie in steken.

G op wo 12 feb 2014 om 11:40

Mooimooi! Ziet er goed uit, met zeer schappelijke prijzen ook nog. Misschien dit jaar maar weer eens kijken of een bezoekje CV er in zit. Geen klachten!


Nou ja, bij nader inzien, het enige serieuze nadeel is natuurlijk dat het parcours geen bochten heeft. Totaal oninteressant voor de rijder. En voor de toeschouwer eigenlijk ook.

*wink*, voor de zekerheid

Benny op wo 12 feb 2014 om 15:57

Mooi! Vooral 1 - uurs race. Maarre..ik mis het rondje op supersnelle RDW baan wel. Hopelijk is 800m rondje niet te klein om een paar uur op rond te tollen.

cees op wo 12 feb 2014 om 20:12

Kijk er al naar uit, net zover als naar Tilburg.... En het weer zal gauw beter
zijn :) Zal leuk zijn als we weer met een groepje die kant op kunnen rijden. Alvast dank aan de organisatie.

Bentlage op wo 12 feb 2014 om 23:32

Ik heb er Flevonice als locatie voor de vermoed en wij hebben al in 2013 het weekeinde van de CV voor een weekeinde uit met de kinderen in de Caravan naar flevonice geplant.

Nu gaan we na Venray en dat zal ook leuk woorden. Ook Venray is een afgesloten terein waar je oo kmet kinderen na toe kan.

Tot in Venray,

Uli

Joost.Evers op do 13 feb 2014 om 12:18

Ik hoop dan te kunnen komen en waarschijnlijk rijdt dan mijn houten aanhanger inmiddels. (waarvan ik melding gemaakt heb in mijn stukje van het herfsttreffen in Goirle). Misschien is de houten velomobiel dan ook nog in mijn bezit, dus dan kan ik een hele mooie combinatie meebrengen!
De afstand zal het probleem in elk geval niet zijn.
Joost

mavawa op do 13 feb 2014 om 17:19

De LOL-club (Zutphen e.o.) lijkt met een mooie delegatie te komen, ik tel er nu al 7. We gaan tijdens ons bezoek natuurlijk ook racen en/of vrijwilligerstaken vervullen. Wordt gezellig!

GerritBoudewijn op do 13 feb 2014 om 21:52

Leuk om zoveel enthousiaste reacties te lezen. We gaan er weer echt iets moois van maken.
Namens het Cycle Vision team,
Gerrit Boudewijn

rowingvictor op vr 14 feb 2014 om 10:54

@ Joost Evers; Leuk voor de zelfbouwhoek....
@ CV-organisatie: Ik heb er zin an.

cpete op vr 14 feb 2014 om 13:16

Hi,
great news. Now, it´s just 370 km to CV not 510km as in the past. That´s a great advantage. I may travel by Quest instead of using my car.
Only disadvantage: the course has not enough curves - just full speed (at least for someone at my speed :-)
Regards, Christian

hannsst op vr 14 feb 2014 om 21:51

Howdy, na dat is doch en heel mooie plek om te racen. De ovale racebaan in lelystad was 2 jaar geleden ook prachtig te doen met velomobilen en ligfietsers elkaar samen in en 3uurs race. Wat en spektakel. Overzichtelijk for toeschouwer. Perfekt location.

Groetjes

Hanns

jack op za 15 feb 2014 om 16:46

iedereen kan meehelpen bij de promotie via Facebook door het evenement te delen of zelfs aan te geven dat je ernaar toe gaat.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.