Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Korte commercials, vrijdagbericht, belevenissen onderweg, opstapdagen 2014, origineel schoorsteenornament, alternatieve tourkap, kerst, Maria's trike, banden plakken over

Korte commercials

Ronnius, de liggende fietser, heeft een aantal korte spotjes gemaakt met een, ook, korte boodschap, zoals 'Denk anders. Denk …'. Uiteraard gaat het over ligfietsen, of meer to-the-point: velomobielen.
Ook te vinden op de Gentse Liggers.

Vrijdagbericht

Wel ja, waarom niet.
Robert-Jan heeft ook een vrijdagmiddagbericht (subtiel, hoor!). Ook een verzameling van wat, zijdelings of helemaal, met ligfietsen van doen heeft.
Hij toont een wel zeer fraaie E-One, een trike-achtige met elektrische ondersteuning (zo te zien, zonder pedalen).
We zijn benieuwd naar het volgende vrijdagmiddagbericht!

Belevenissen onderweg

  [*] Blauwe Quest werd staande gehouden door een agent in burger, vanwege 'de gevaarlijke situatie die hij veroorzaakte'. Hij negeerde het fietspad! We houden het er maar op dat de agent wilde zorgen dat Blauwe Quest met haar berijder veilig thuis zou komen.

  [*] Joan heeft een 'bijna ongeluk' gehad met een de ons inmiddels bekende velonaut op Martha's Vineyard. Hij zou net voor haar langs gereden hebben op het fietspad (terwijl zij afsloeg). Dus schrijft zij een ingezonden brief over dat 'enge, kleine gele fiets-ding', met bijna hetzelfde commentaar als die, niet geüniformeerde, agent van hierboven. Voor wie alsnog wil weten wie de velonaut is, zie BROL.
  Opmerking: de commentaren op MVTimes zijn niet altijd te lezen met een willekeurige browser. Internet Explorer (Windows) toont deze pagina wel.

Opstapdagen 2014

Nazca meldt ons het volgende voor de (ligfiets-)opstapdagen:
6 april Assen
13 april Breda
18 mei Ede
De deelnemers zijn: Sinner, Tripod, Flevobike, M5, Raptobike, Challenge, Maafbikes en Nazca.

Origineel schoorsteenornament

De liefde voor ligfietsen kan ver gaan, zoals blijkt uit deze foto.

Alternatieve tourkap

EMvelomobiel levert een ietwat andere tourkap. Op het eerste gezicht zit het verschil in het smallere vizier dan die van Velomobielonderdelen. De verschillen met die van Sinner zijn groter.

John, Fastolfe ('Nederlands'), moest bij EMvelomobiel zijn voor wat onderhoud. De tourkap 'ziet er goed uit en heeft een panoramisch vizier. Het (vizier) voelde naar mijn mening niet stijf genoeg als gevolg van de reusachtige opening, maar het was licht.'

Welke kies je, of kan je zonder tourkap? Peter, Pjotr320 ('Nederlands'), probeert daarop een antwoord te geven.

Over EMvelomobiel is John erg tevreden!

Kerst

  [*] TerraTrike heeft een video met haar medewerkers als hulpjes van Santa!

  [*] Zoek je nog een geschikt cadeau? CycloCadeau heeft naast diverse andere cadeaus, op het gebied van fietsen, ook een chocolade fiets (keuze uit puur en melk). Het is wel een bukker.

  [*] Nog meer cadeautjes? Op de webshop van RaptoBike.

  [*] Of anders bij de nieuwe (!) webshop van FlevoBike.

  [*] In Amerika houden ze kerstparades.

Maria's trike

In deze video wordt de trike van Maria Leijerstam in elkaar gezet.

Banden plakken over?

Hiervoor is GummySeal, een doorontwikkeling van TyreSeal.

Reacties

davidw op vr 13 dec 2013 om 17:11

Geniaal dit:
Complaining about not being able to see a velomobile when driving (which is overall taller than a small child) is like complaining about not being able to shoot a high-powered rifle in populated areas - you are the one operating a potentially deadly vehicle* and not the "velonaut"; so you need to treat driving with the same level of care as shooting a gun when hunting.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.