Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

WAW-XXL, winterklaar, zelfbouw tourkap, bouw Sunrider, indrukwekkende Hero Pro video, afgelast, diverse, rechtzetter

WAW-XXL

Voor lange mensen of voor diegene met lange benen, die niet in de hen gewenste WAW passen, heeft Alligt een oplossing: kniekapjes.

Een video uit Tsjechië met de WAW in de hoofdrol.

Winterklaar?

Nee, niet de tuin, maar de fiets.
Hoe doe je dat? Zo!

Zelfbouw tourkap

Merrill vond een nieuwe tourkap wat te begrotelijk. Dus bouwde hijzelf een tourkap met coroplast/corex ('plastic golfkarton'). Het heeft wel wat weg van de Sinner kap.

Opmerking: mocht je een 'gratis' tourkap van Sinner willen hebben, dan moet je er wel een Mango bij bestellen (alleen deze maand, december!).

Bouw Sunrider

Kees is toe aan een nieuwe Sunrider, en bouwt hem zelf aan de hand van het verslag alias handleiding (die op het moment van dit schrijven bijgewerkt is tot en met 30 november)!

Indrukwekkende Hero Pro video

Een filmpje met deze camera levert voor ondergetekende een acuut geval van hoogtevrees op. Met alle spieren gespannen en een misselijk gevoel in de maagstreek worden de verrichtingen van dit tweetal (en nog meer cameramensen plus een drone) gevolgd.
Wel is er geen enkele ligfietser te zien.

Afgelast

Velomobile City Challenge 2014 is vanwege te geringe belangstelling afgelast.

Diverse

Swing Recumbents 1936 take 2

'16 mm film gevonden in een oude schuur, wij hebben de muziek toegevoegd', staat er onder. Jaja! Nudge, nudge. Wink wink. Say no more.
Doe ik toch. Eens even goed kijken: ondanks de beroerde toestand van deze video, zien we voor dat jaar opmerkelijk veel belijningen op de weg. En dan die auto's…

Brabants Dagblad

Handdoekje

Als je nat bent van de regen, kan je je in Bussum Zuid afdrogen met een handdoek (als de wind niet uit de verkeerde hoek komt).

Routes voor fietsers

Heb je thuis ook een geluidsdichte kamer, de enige plek waar jouw zingen getolereerd wordt? Tijdens het fietsen het luidkeels wil uitzingen, maar het ook niet mag?
Op fluistertoon: er schijnt een fietspad te bestaan voor de echte, en valse, zanglijsters onder ons. De Velotariër besteedt ook aandacht aan dit fietspad.

Wel heel onaangenaam zijn de rochelroutes.

Rechtzetter

In het vrijdagbericht van vorige week stonden storende fouten in het bericht 'Verlengde Mango'.
Er werd gesproken over de Mango van Rudolf. Maar dat is niet, helemaal, waar. De blauwe Mango is van Piet, alias Blue Bullet. De roodwitte Mango is wel degelijk van Rudolf.
M.a.w. op het uiterlijk na, gaat het hele stukje over de Mango van Piet (en Wim zijn bericht). Het vrijdagbericht is inmiddels aangepast.
Met excuses aan de betrokkenen en lezers.


Wel interessant is dat de Mango van Piet, aantoonbaar, zo'n 2,5 km per uur sneller is geworden. Gemeten m.b.v. uitrolproeven door Piet.

Reacties

MaartenSneep op vr 06 dec 2013 om 13:40

En denk bij de winterbeurt ook om je verlichting. de 123 handleiding noemt het wel (maar zou ik verder niet volgen), de Fietsersbond is dit essentiële onderdeel vergeten.

Peter238 op vr 06 dec 2013 om 22:27

Een WAW-XXL, door toevoeging van kniekapjes... Als ik me niet vergis staat er dan een kopie (weliswaar een lelijke) van de Milan, enkel de open wielkasten maken dan nog een verschil. Als je dan nog even binnenin kijkt en nadenkt zal iedere velonaut met een beetje verstand wel weten dat hij (zij) beter voor een ontwerp kan gaan wat van in den beginne voor deze vorm ontworpen is. Een zeer tevreden Milan-rijder ! ;-)

brechtix op za 07 dec 2013 om 00:06

Ummm, toch even vermelden dat er een behoorlijk aantal WAW XL rijders in de meter negentig zijn. 1.97m is er alleszins eentje, zo uit het hoofd. Maximale Klant was 2.03 m maar daarvoor moesten we het voetengat wat uitsnijden in de neus (trapboom helt af).
Wel behoorlijk wat afstelwerk voor tests. Na een paar duizend keer trapasverstellen zoekt een velomobielontwerper al eens een nieuwe oplossing.
Met vriendelijke groeten, Brecht Vandeputte, fietser.be.

knaai op za 07 dec 2013 om 00:38

Ik rijdt met mijn 1.93 m inderdaad zonder aanpassingen in een waw xl rond. Past prima en de waw is een stuk mooier dan deze zgn XXL met zwarte knobbels!

Wicos op za 07 dec 2013 om 01:06

Met de powerdome ziet de WAW XXL er wél stoer uit!

JelleB op ma 09 dec 2013 om 20:59

Met 1,90 m passen mijn knieën prima in mijn WAW xl, hiervoor heb ik geen extra uitstulpingen nodig!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.