WHPSC 2013 van start

Gepubliceerd op

Na een rustige week voor het Human Power Team Delft en Amsterdam begint nu het echte werk. En niet alleen voor hun. Voor het Super 8 Motel in Battle Mountain, de traditionele standplaats voor de meeste teams, wordt het alsmaar drukker. Steeds meer teams komen aan en het is een gezellige boel voor het motel. Herinneringen worden opgehaald, nieuwe mensen worden verwelkomd en er wordt uiteraard aan de fietsen gesleuteld. Battle Mountain is nu definitief overgenomen door de World Human Powered Speed Challenge (WHPSC).

Op zondag worden de fietsen gekeurd. Die keuring gaat vooral over de veiligheid en of er niets in of op de fiets zit wat niets mensaangedreven is, of voor een extra duwtje in de rug kan zorgen. Het HPT staat strak om 14:00 klaar voor de fiets, een kwartier later is de keuring voor hun achter de rug. De VeloX3 is helemaal goed. Het neemt niet weg dat het team na de keuring toch gelijk weer gaat sleutelen. Het zijn details om de fiets helemaal goed te maken. De spanning binnen het team neemt toe, net zoals de focus van de teamleden. Mooi om te zien. Ze beseffen heel goed dat dit het moment is waar ze een jaar voor gewerkt hebben.

De teams die vandaag zijn aangekomen werken bijna allemaal nog hard aan de fiets. Bij de meeste fietsen is wel wat beschadigd door het transport. De VeloX S2 van Ellen van Vugt is wel ongeschonden aangekomen. Bij Jan Bos blijkt de voorruit los te zitten en dus gaat hij samen met David Wielemaker hard aan de slag om het alsnog te repareren. Aan het einde van de dag zit het ruitje er zelfs beter in dan daarvoor. Team Cygnus moet ook aan het werk. Zij hebben een behoorlijke beschadiging aan de voorkant. Waarschijnlijk is de fiets tijdens het transport gestuiterd. Ook Cygnus weet de schade te herstellen, al moet het fijne afwerken nog gedaan worden. De fiets is in ieder geval goed voor de kwalificatie op maandag.

Zoals gebruikelijk vindt ‘s avonds de eerste meeting plaats, waar de gang van zaken wordt besproken en de teams zich voorstellen. Het is een lange zit. In een hoek staan de twee monoqocues van het HPT te glimmen. Dat trekt de aandacht van de andere teams. Ze zijn onder de indruk, het HPT geeft het eerste visitekaartje af. Op maandag 07:00 (lokale tijd, 16:00 Nederlandse tijd) vertrekt de VeloX3 als eerste voor de kwalificaties. Met veel sterke teams belooft het een spannende week te worden!

Reacties

Nyh op ma 09 sep 2013 om 13:09

Mooie foto's van fietsen hier: Flickr. Ik ben heel benieuwd naar de nieuwe fiets van Damjan en natuurlijk Beastie, de creatie van Graeme Obree.

Bas zie je kans om een paar goede foto's van die fietsen te maken en te plaatsen?

Hans Wessels

JosSluijsmans op ma 09 sep 2013 om 17:44

Big Nose Pete vind ik erg leuk! https://www.facebook.com/pages/Human-Power-Team/389528697801371?fref=ts Benieuwd of ie ook echt hard gaat.

jack op ma 09 sep 2013 om 23:35

Respect hoor voor zoveel inzet en inspanning! Succes aan jullie en de anderen!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.