Human Power Team Delft en Amsterdam is in Battle Mountain

Gepubliceerd op

Nog een paar dagen en dan gaat de World Human Powered Speed Challenge (WHSPC) weer van start, de jaarlijkse race naar records. Om goed voorbereid aan de start te staan en te acclimatiseren is het Human Power Team Delft en Amsterdam (HPT) al een week eerder naar Battle Mountain, Nevada (VS) vertrokken. Na een reis met wat hindernissen landde het team op maandag in Las Vegas, om op woensdag te vertrekken naar Battle Mountain.

Voor de meeste teamleden is het voor het eerst dat ze in Amerika zijn, dat is altijd een bijzondere ervaring. Een dagje Las Vegas is dan ook leuk en bovendien goed om weer als team samen te zijn en te weer te weten hoe het is om continu bij elkaar te zijn. Met drie auto’s is het team vervolgens op weg gegaan naar Battle Mountain, een plaatsje dat totaal anders is dan het extravagante Las Vegas. Het voordeel dit jaar is dat de VeloX3 direct naar Battle Mountain is gestuurd.

Op donderdagochtend kwam de vrachtwagen met de flight case. Helaas een vrachtwagen zonder laadklep, zodat er toch nog moeite moest worden gedaan om de fiets uit te laden. Een behulpzame buurman van het hotel biedt uitkomst met een vrachtwagen. De fietsen hebben de reis ongeschonden bereikt. Het technisch team gaat aan de slag om de fiets in orde te maken, de fietsers gaan trainen en de studenten van de VU Amsterdam zorgen dat alles in orde is voor de fietsers. Een gezonde spanning is voelbaar, de teamleden beseffen zich goed dat ze hiervoor een jaar hard hebben gewerkt.

Het HPT is nu nog het enige team in Battle Mountain. Team Elan is al in Las Vegas en zal zaterdag in Battle Mountain aankomen. Ook andere teams zijn onderweg, zo is te lezen via Facebook. Met de nodige sterke teams belooft het een spannend jaar te worden.

Reacties

Rogier op za 07 sep 2013 om 17:53

Erg leuk om te volgen en HPT Delft heeft ook een goeie website waar veel interessante info op te vinden is. Ik wens ze veel succes!

hannekehovens op zo 08 sep 2013 om 13:18

En volg natuurlijk de belevenissen van Team Cygnus op http://cygnus-hpv.blogspot.nl/

jack op ma 09 sep 2013 om 23:38

@Hanneke, dank voor de tip, die is vandaag nog even ook in een apart berichtje verschenen.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.