HPT Delft en Amsterdam klaar voor de race

Gepubliceerd op Fri, 26 Jul 2013 15:31:36 +0200

Net als vorig jaar was het nachtwerk voor het Human Power Team Delft en Amsterdam. Maar wel met een goed resultaat. De VeloX3 is weer klaar voor de race en vanavond wordt de eerste recordpoging gedaan om het werelduurrecord te verbreken.

Het team moest gisteren nog even vol aan de bak. Bij het schadeherstelbedrijf leek de schade mee te vallen, maar toen de fietsen goed te zien waren bleek er toch een flinke beschadiging in de voorkant van de VeloX3 te zitten. Gelukkig niet in de constructie, maar puur op de stroomlijn. Er moest desondanks wel even goed nagedacht worden hoe het goed te repareren was. Er werd wat gevijld, geschuurd en vervolgens een laagje gelamineerd. Nadat de hars uitgehard werd, kon er geschuurd en geplamuurd worden. Een klusje dat in de nacht en de ochtend is gedaan. Het resultaat is verbluffend, de VeloX3 voelt weer mooi glad aan. De aanval op het uurrecord kan dus gewoon doorgaan. De rijder is volgens planning Wil Baselmans. Helaas moest Sebastiaan Bowier plotseling naar huis wegens familieomstandigheden. Ligfiets.net wenst Sebastiaan veel sterkte.

Ondertussen zijn alle teams aangekomen bij de Dekrabaan. Jan van Steeg met zijn Cygnus Alpha die het 24 uursrecord wil rijden, het team van Aurelien Bonneteau, Team Elan met Ellen van Vugt en het studententeam van de universiteit van Zurich. De race gaat beginnen.

Reacties

TeJayLigFts op Sat, 27 Jul 2013 07:33:22 +0200

Het HP-Team is ook te volgen via Twitter.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst log in of register.