Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Fietsregel 1, gewonnen en verloren, praktisch of …, handtrapfiets en handbike, klittenband en GPS-fietscomputer, Pedelev, ervaringen met de HP Velotechnik Scorpion fs 26

Fietsregel 1

Deze houdt in: ervan uitgaan dat iedereen je probeert te vermoorden. De FBI Police (ja, in Amerika) zet de achtervolging in, nadat een taxi roekeloos op de weg keert en een fietser hindert!

Gewonnen en verloren

In het vrijdagbericht 'Oorlog aan 'wielerterroristen'' werd vermeld dat de Vlaamse overheid ribbelstroken heeft aangelegd in de strijd tegen het zogenaamde 'Scheldepeleton'. Na een hoop gepalaver heeft de overheid haar hand over haar hart gestreken en de ribbelstroken weggehaald. Gedeeltelijk!

Praktisch of …

De Uruguayaan Eduardo rijdt de andere kant op dan je eerst vermoedt. Het is de eerste testrit van Eduardo op zijn, euh, trike-achtige voor Battle Mountain in september. Als we het goed begrijpen, rijdt hij binnen 300 meter moeiteloos 70 km/uur. En bij Battle Mountain hoeft hij alleen maar rechtuit te rijden.
Het is eens wat anders dan de supermanhouding.

Handtrapfiets en handbike

Naar aanleiding van onze vorige vermelding van een handtrapfiets kregen we, van Pee Gee, een foto toegestuurd van een handtrapligfiets van voor 2005.
Bij de Velotariër staat een verhaal van Maaike, die haar voet brak, net voor een geplande fietstocht. Ze gaat niet bij de pakken neerzitten en huurt een handbike.

Klittenband en GPS-fietscomputer

XL-Network vond een alternatieve manier om zijn GPS-fietscomputer in zijn velomobiel te bevestigen. Aan de instaprand.

Pedelev

'Onderweg met de fiets' heeft een studie gemaakt naar pedelev's (pedal electric velomobile, vrij naar pedelec genoemd), dus velomobielen met trapondersteuning.
Hij had de keuze tussen: Mango, Orca en WAW. En welke is het geworden?

Ervaringen met de HP Velotechnik Scorpion fs 26

Wijnandt doet ons verslag van zijn ervaringen met deze trapondersteunde trike (pedelec). Ook geschikt voor onze huidige, bloedhete, zomer!

Reacties

NoStress op vr 26 jul 2013 om 15:45

Opmerkelijke fiets van Eduardo. Niet alleen zijn ligpositie.
Het lijkt een direct aangedreven achterwiel. De versnellingen gaan buitenom op een aparte as achter het wiel. Hoe stuurt hij dan? Toch met de twee voorwielen?
Die 70 km/uur zal wel in een korte sprint van 300 meter na een (lange) aanloop op snelheid zijn. Iets wat bij Battle Mountain ook ongeveer verlangt wordt.
Hij zal toch met meer moeten komen, want het record voor gestroomlijnde 3 wielers is vorig jaar toch scherp gezet met die fantastische fiets Trisled Completely Oversealous van Gareth Hanks, 115 km/uur. Weet niet of deze fiets nog een buitenkant krijgt.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.