Snelweg dicht voor fietsrecord

Gepubliceerd op

It giet oan!

De vertaling:

De A31 van Franeker naar Dronrijp is dinsdagmorgen een paar uur afgesloten voor het verkeer. Van elf uur of proberen de studenten van TU/Delft er een nieuw fietsrecord te realiseren. Dat doen ze met een zelf gemaakte fiets die harder dan 100 kilometer per uur kan.

Volgens Rijkswaterstaat is de A31 uitermate geschikt, omdat het stuk snelweg er kaarsrecht is. Automobilisten moeten rekening houden met 5 minuten vertraging. Vanaf half twee is de dijk weer beschikbaar voor het normale verkeer.

Plus een verslag in het Nederlands, behalve de ferslachjouwer, met Gerrit Schenk van Rijkswaterstaat.

Ook op 112 Sudwestfryslan of de Telegraaf, de Volkskrant en ons eerdere bericht.

Kopfoto: Bas de Meijer
Illustratie: verkeersplaza.nl

En?

Omrop Fryslân in de vertaling:

Fietsrecord niet gehaald

Snelfietser Sebastiaan Bowier heeft met een aerodynamische fiets een snelheid van 78,8 km/ uur behaald. Studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam hebben vandaag een recordpoging snelfietsen gedaan op de snelweg tussen Franeker en Dronrijp. Ze hebben er zelf een speciale fiets voor ontwikkeld.

De verwachting was dat ze boven de 100 km/uur zouden halen, maar vooral de wind was spelbreker. Verder zijn de omstandigheden in Friesland ook niet optimaal. Wereldrecords worden daarom ook altijd in Amerika gefietst.

In de woestijn in Nevada kunnen fietsers sneller, omdat daar minder wind staat en de hoogte beter is. De komende tijd zullen de studenten de fiets verder ontwikkelen om later mogelijk wel een record te halen.

Met beelden van de race!

Maar ook op: Nieuws.nl, Leeuwarder Courant, Omroep West

Ook op HPTDelft zijn veel links te vinden!

Is het nu een, Nederlands, fietsrecord?

Jazeker, geen wereldrecord, maar een Nederlands record is het zeker. Anders ook op Blik Op Nieuws te lezen.

In de noordelijke dagbladen:

Reacties

NoStress op di 09 jul 2013 om 13:24

Slimme jongens daar op de TU-Delft.
Mooie PR stunt. Lekker 'oefenen' in het auto territorium. Als dat geen aandacht trekt.
Het verbaast me nog na al die jaren PR met professionele presentaties, persberichten, kranten nieuws, BN-er Jan Bos in het team dat er nog steeds zoveel mensen zijn (ook ligfietsers) niet nooit van Battle Mountain gehoord hebben.

100km/uur is natuurlijk peanuts voor deze machine (het moet altijd eerst nog even gedaan worden....) maar ik realiseer me dat de records altijd in het buitenland gereden zijn. Het zijn wel wereldrecords maar niet op Nederlandse bodem. Dit zou hem dus moeten worden.

Ik hoop voor ze dat het lukt. Dat is alvast een mentale goede start voor het echte werk in BM. Een wapenfeit kan het verschil maken. De lat van BM ligt hoog en is van veel dingen afhankelijk die je niet altijd in de hand hebt.
Zie maar zoals vorige jaar. Zo dichtbij, uitstekende prestaties en toch die teleurstelling. Doel niet gehaald.
Zoveel andere doelen wel, maar die leken in het niet te vallen bij het niet verbeteren van het record.
Als deze dag lukt kan dat een mentale oppepper zijn voor het team. Die hebben ze dan alvast in the pocket. Een goede generale repetitie en hun sponsors zullen het ook wel waarderen.

pietandringa op di 09 jul 2013 om 13:40

Helaas, het record is niet gehaald. Omstandigheden waren niet optimaal (teveel wind) en de snelheid was "slechts" 78,8 km/h (reportage Omrop Fryslân). Dat maakt de sprintprestatie van Daniel Fenn op het WK in Leer des te bewonderenswaardiger: bijna 87 km per uur, wel met meewind.

ErikOnnes op di 09 jul 2013 om 20:31

Wil je beelden zien of een interview horen: link

Roodpetje op wo 10 jul 2013 om 13:04

hebbes op wo 10 jul 2013 om 15:06

streetlegal recordfiets - herkenning

AT5 ziet dit als Amsterdams nieuws, klopt natuurlijk ook wel een beetje aangezien de VU erbij is betrokken. Op de foto echter een straatversie van de recordfiets

http://www.at5.nl/artikelen/106827/bijna-80-km-u-op-de-fiets-1

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.