Didi Senft in de Tour met een ligfiets

Gepubliceerd op

De "duivel" in de Tour zal dit jaar met een ligfiets rijden. We kregen dit verrassende bericht binnen via HP Velotechnik die de driewieler heeft gemaakt. Op 29 juni aanstaande, wanneer de tour van start gaat dan kunnen we dus wat speciaals verwachten!

Didi Senft, die wel "de man met de drietand" wordt genoemd en min of meer in de afgelopen jaren de mascotte van de Tour is geworden viert dit jaar op een bijzondere manier het jubileum van de Tour mee. Hij zal meerijden als een "Rasender Eiffelturm", oftewel vrij vertaald een racende Eiffeltoren.
Hoog fietsen is voor de fietsontwerper Dieter „Didi“ Senft altijd zijn thema geweest. Met 17 vermeldingen in het Guinness recordboek heeft de 61 jarige wielerfan een behoorlijk repertoire op zijn naam staan. Een grotere tandem dan hij heeft nog steeds niemand gebouwd bijvoorbeeld. Maar nu heeft de inwoner van Brandenburg zichzelf toch weer overtroffen. Met een 5,9 meter hoge constructie gaat hij alle logica proberen te omzeilen. Hij betreedt hiermee een weg die door weinig of misschien zelfs geen ontwerpers zijn gegaan.

De basis van de speciale fiets is een standaard driewieler van HP Velotechnik. Meer specifiek een geveerde Scorpion trike.
Er zijn 150 arbeidsuren gestopt in het maken van deze „Tourteufel-Version“ en er zitten 55 originele bidons op gemonteerd die allemaal door Tour de France rijders zijn gebruikt. De tourduivel heeft deze allemaal zelf verzameld in de voorgaande 19 jaar, dus sinds hij zich voor het eerst als tourduivel manifesteerde.
Je kunt meer lezen over zijn fietsen op www.tourteufel.de.

Paul Hollants, medeoprichter van HP Velotechnik reageert op de plannen van de "staatsgreep" van Didi Senft en verteld grijnzend: "Met de razende Eiffeltoren is het nu eindelijk tijd voor een ligfiets tour. Ligfietsers zijn door de UCI bijna 80 jaar geleden uitgesloten bij alle grote wedstrijden. Maar de officials krijgen nu een beeld hoe ongedwongen kan fietsen met de voeten omhoog - en toch bij de koplopers kunt horen "!
Hollants wenst de Tour duivel namens het hele team van HP Velotechnik in 2013 voor zijn „Viel Glück, gutes Gelingen und eine allzeit gute Straßenlage!“ en wij sluiten ons daar graag bij aan!

Reacties

Ligfietsger op wo 26 jun 2013 om 12:14

En nu maar hopen dat ie onder alle spandoeken en viaducten door kan ;-)

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.