WHPVA World Championships 2013 Leer

Gepubliceerd op

Het buiige weer speelde de wedstrijden in Leer parten

Uitslag

1 uur tijdrijden:Volledig gestroomlijnd: als eerste Daniel Fenn, Ymte Sijbrandij werd tweede en Stephen Slade derde (respectievelijk: 52,345 / 49,705 / 49,69 km/h).
Gedeeltelijk gestroomlijnd: David Linke eindigde voor Bernhard Böhler en Andreas Seiliger (respectievelijk: 48,03 / 47,248 / 45,865 km/h).
Zonder stroomlijn: Matthias König eindigde voor Stijn van de Maele en Pierre Goujon (respectievelijk: 48,027 / 45,853 / 44,211 km/h).
200 m vliegende start:Volledig gestroomlijnd: Daniel Fenn gevolgd door Wulf Kraneis en Stephen Slade.
Gedeeltelijk gestroomlijnd: Lelievre Geoffroy gevolgd door David Linke en Andreas Seiliger.
Zonder stroomlijn: Stijn van de Maele met daarna Guido Mertens en Pierre Goujon.
100 km:Volledig gestroomlijnd: Daniel Fenn gevolgd door Ymte Sijbrandij en Stephen Slade (respectievelijk: 51,179 / 48,755 / 48,335 km/h).
Gedeeltelijk gestroomlijnd: David Linke gevolgd door Bernhard Böhler en Lelievre Geoffroy (respectievelijk 45,917 / 45,813 / 44,104 km/h).
Zonder stroomlijn: Matthias König eindigde voor Stijn van de Maele en Pierre Goujon (respectievelijk 45,915 / 44,982 / 42,519 km/h).

Foto's

Anton, HPV boten
DropLimits
Twilwel zaterdag, Twilwel zondag, die Sergei ontelbare keren onderuit zag gaan, en die telkens weer verder ging!
Marloes: op de camping zaterdagmorgen, opening, zaterdag 200 m sprint, HPV-boten, 1 uur tijdrijden en 100 km plus prijsuitreiking

Video's

Sephaer, de start, deel 2, en deel 3
Marc, in de hoek waar de klappen vallen
Marc Daniel Fenn
NDR-1 en NDR-2 (Holger)
MrTheKeksodinho
Karl Petersitzke, TIP!
dooxerl, alle halen hier de krappe bocht, en bij de finish (100 km)
Ostfriesen-Zeitung
Jenne: HPV-boten en Jenne: WM vanaf de opening
DropLimits

Blog

Kranten

Reacties

NoStress op ma 24 jun 2013 om 20:32

Tjdens het 1 uur criterium zaterdagavond viel idd een buitje. Niet van betekenis. Ik dacht niet dat de baan. baan. glad was. Dat de rus Sergei er steeds afviel lag meer aan zijn rijstijl en zijn fiets. Hij reed nagenoeg blind. Vlak voor een bocht stak hij zijn hoofd uit de stroomlijn. Wiebelde of viel de de bocht door en stak zijn hoofd weer binnenboord....
Van meet af aan was Daniel aan kom en liep snel 1 ronde in op Slade en Ymte.
Mits schade bij Daniel bleef de strijd tussen Slade en Ymte. Slechts in de laatste ronde wist Ymte Slade naar de derde plek te verwijzen.

De 100 km was wel erg buiig. De open rijders hadden duidelijk last van wind en kou. Slade moest ook minderen op het natte wegdek. Zijn 'Beano' is immers een gestroomlijnde 2 wieler op hele dunne bandjes.

De 200 meter met vliegende start ging fenomenaal hard. Een uitstekend parcours met redelijk veel rugwind gaf enig voordeel, maar angstige momenten door de vlagerigheid. Er was voldoende aanlooplengte om al door te blijven versnellen.

Ik heb me 3 dagen prima vermaakt daar in Leer. Het eten was perfect. Het wegparcours uitstekend. Veel publiek. Veel bjjprogramma's. De hpv boten waren ook prachtig. Mooie construkties. Hoge watersnelheden. Ook het aantal verbaasde mij.

Wie er niet was heeft wat gemist. De openingsseremonie was ook erg leuk. Officieel met boobo's

twilwel op ma 24 jun 2013 om 23:19

Het was erg leuk en beslist geen verregend weekeinde vanwege die ene kortstondige bui! Het was wel oppassen voor de rijders in de scherpste bocht, vooral toen het wegdek nat en glad werd en er gingen circa 7 rijders daar alleen al onderuit. Sergei sneed met een mes een stuk uit de voorruit omdat hij amper nog iets kon zien met regendruppels erop.
Maar het was niet alleen de gladheid die parten speelde. Soms werd een achterwieltje van een tweewieler in de lucht geworpen op een hobbel in de bocht en dat was niet altijd nog te corrigeren.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.