1 uur record verbroken

Gepubliceerd op

Het is Lars Teutenberg toch gelukt om een succesvolle aanval op het werelduurrecord te doen.
Het record staat nu op 82,433 kilometer per uur. Meer dan 5 kilometer sneller dan zijn oude record, en ook meer dan 3 procent sneller dan het record van Sam Whittingham. Waarom dat belangrijk is? Lees meer in het uitgebreide bericht..

Op de site van rsc speedbike (http://www.speedbikebgl.de/aktuelles.html ) wordt uitvoerig geschreven over het record. Al eerder was er op ligfiets.net veel over het uurrecord te lezen op http://www.ligfiets.net/cyclevision/uurrec.php3 de EK & CV 2002 pagina. Door te veel wind zijn daar geen recordpogingen gedaan.

Er is doordat er meer dan 3 procent verbetering in het vorige record is gemaakt ook meteen een winnaar van de kleine Dempsey McCready prijs (2000 dollar).
De overwinning is niet uit de lucht komen vallen. Een aantal aanpassingen zijn gedaan. Finetunen/trimmen zoals het wel wordt genoemd. Een nieuwe kap waardoor het zicht is verbeterd en een nieuw type banden.

De poging ging kennelijk heel lekker, de rijder is meteen doorgereden om een nieuw record op de 100 kilometer te zetten. De snelheid gemiddeld over honderd kilometer is op 80,976 km per uur gebracht. Dit is voor het eerst dat iemand over een afstand van 100 kilometer gemiddeld harder rijdt dan 80.

Meteen kan ook melding gemaakt worden dat het team voor de korte afstand records (200 meter staande en vliegende start) naar Battle Mountain (Verenigde Staten) gaat. http://www.wisil.recumbents.com/wisil/whpsc2002/speedchallenge-2002.htmZie ook:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.