Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Harlem Shake 2, bootfiets onthuld, doorzicht velomobiel, ligfietsen met zonnepanelen, ligfiets zwerftocht, Terratrike Fat Tire Rambler, wist je dit, bakfietstreffen 2013, herinnering ALF

Harlem Shake 2

Omdat er maar een 'paar spontane uitvoeringen' van zijn en weinig met een ligfiets, is er hier weer één.

De Harlem Shake uitvoeren, geeft de werkgever ook een mogelijkheid om te ontslaan!
Bron: BROL

Bootfiets onthuld

We zijn er niet erg vlot bij, maar… op 15 januari is de bootfiets in Apeldoorn onthuld door Ebrahim Hemmatnia, daarbij behulpzaam bijgestaan door onze minister van Infrastructuur: mevrouw Schultz van Haegen.
Ouder bericht over de bootfiets, plus hier.

Doorzicht velomobiel

Willie Wortel (Daniel) rijdt in een doorzichtige Evo Ks, van louter glasvezel. Waarschijnlijk is hij het gezeur zat: 'Zit er een motor in?' Hoewel, met die Daniel's en Ymte's weet je dat nooit helemaal zeker.
Op Liegend leezen is meer te vinden, maar is niet rechtstreeks te linken.
Filmpje een, en twee.

Ligfietsen met zonnepanelen!

Velo-mobile heeft zonnepanelen op zijn Waw gezet (in het 'Nederlands'). En niet een onnozele kleintje zoals op die van David, maar van het soort dat je op je huis zet (oké, ook ietwat overdreven). Een bijkomend voordeel is dat je altijd in de schaduw kan zitten (van het paneel).
Is de Waw nou niet topzwaar? Nou, velo-mobile is aangenaam verrast hoe de Waw zich gedraagt.
De zonnepanelen zijn ook te richten op de zon als die laag staat. Hoewel, bij nader inzien kan je daarmee beter in- en uit kan stappen.
Wij blijven erbij dat de aanpak van David toch echt wat beter is.

Terwijl dit bericht al geschreven was, kwamen we deze ligfietsen ineens tegen. Gekker moet het niet worden!

Ligfiets zwerftocht

Je kan de kinderen (!) ook inzetten om mee te fietsen. Kijk maar eens goed naar het volgende filmpje. Eén heeft het niet zo goed begrepen, maar als de camera in de buurt is, weet hij ineens hoe het hoort.
Bij de start zijn ze uiteraard ook aanwezig, maar valt het niet zo op.

Maar ze kunnen ook in het karretje achter de fiets natuurlijk. Er is altijd wel weer iemand met de overtreffende trap: een treintje.

Terratrike Fat Tire Rambler

Persbericht op RecumbentJournal: de terreintrike met ballonbanden. Het wordt aangeraden om altijd een pompje bij je hebben om de druk in de banden aan te passen aan de wegomstandigheden.
Een eerdere vermelding.

Wist je dit?

Een republikeinse afgevaardigde van staat, in Amerika, schreef in een e-mail aan een kiezer het volgende: "Als ik mij niet vergis (altijd goed om daarmee te openen, red.) heeft een fietsers tijdens het fietsen een verhoogde hartslag en ademhaling. Dat betekent dat de fietser een grotere uitstoot van kooldioxide heeft. Aangezien CO2 wordt beschouwd als een broeikasgas en een verontreinigende stof, vervuilen fietsers eigenlijk als ze fietsen."
Hiermee, betoogt hij, hoort de fietser mee te betalen, belasting, aan de wegen waarop ze rijden.
Gevraagd hoe hij daar bij komt: "…dat je als fietser meer CO2 produceert dan diegene die in een auto rijdt…", hoewel hij toegaf geen bewijs te hebben om die claim te ondersteunen…
Onze bron: Noordkaap Fujin op Twitter.

Bakfietstreffen 2013

Persbericht:
Op zondag 7 april organiseren 'Op vuur en vlam' en Fietsdiensten.nl in samenwerking met het Sport Ondernemersbureau van de HAN het 'BakfietsTreffen 2013'. Dit vindt plaats tijdens de 'Open Dag van Cultuurspinnerij de Vasim' te Nijmegen. Particulieren en bedrijven met of zonder bakfiets, zijn van harte welkom om vanaf 13:00 uur naar de Vasim te komen.

Het is een informeel en gezellig treffen met muziek, lekker eten en allerlei activiteiten in het kader van de 'Open Dag van de Vasim'. Hans Kooijman zal met 'Op vuur en vlam' aanwezig zijn met de Pizzaovenbakfiets (Il Forno Mobile) en met een aantal andere 'culinaire bakfietsen'.

Er is een beurs waar bakfietsproducenten en -dealers hun producten presenteren en op het probeerparcours kunnen de diverse bakfietsen uitgeprobeerd worden. Ook zullen er veel zelfbouwers aanwezig zijn met zelf gebouwde of gerestaureerde bakfietsen. We verwachten bakfietsen van Bakfiets.nl, Urban Arrow, Bullit, Babboe, Johnny Loco, Christiania, Nihola, Elian Cargobike, Brox, Ilse-bikes, Flevotrike, Fr8, Gazelle Cabby, Vrijwiel, De Fietsfabriek, Vrachtfiets.nl en Long John. Als handig hulpmiddel zijn er de superregencapes van SuperCape. Studenten van de HAN organiseren bovendien een behendigheidsrace voor bakfietskoeriers en bezorgdiensten.

Tijdens het BakfietsTreffen zal het startsein worden gegeven voor het Europese Pro-E-Bikeproject (stimulering van het gebruik van e-fietsen), waaraan een tiental Europese landen deelneemt, onder voorzitterschap van het Kroatische Nationaal Energie Instituut. In Nederland is de projectleiding in handen van Adviesbureau Mobycon. Ook de gemeente Nijmegen en verschillende Nijmeegse ondernemers doen mee aan Pro-E-Bike.
Leden van de European Cycle Logistics Federation uit diverse landen zullen eveneens vertegenwoordigd zijn op het BakfietsTreffen 2013.
Het BakfietsTreffen vindt plaats bij Cultuurspinnerij de Vasim, Winselingseweg 41 te Nijmegen op zondag 7 april 2013 van 13:00 tot 17:00 uur. Een deel van de opbrengst van het BakfietsTreffen gaat naar het project Bike4Work van CooP-Africa.
Algemene informatie: Jos Sluijsmans / 06 3001 4801
Website: fietsdiensten.nl
Cateringinformatie: Hans Kooijman, 06 5511 7841

Ons bericht van vorig jaar.

Herinnering ALV

Zondag vindt de jaarvergadering van de NVHPV ligfietsvereniging plaats. Deze mededeling was misschien niet nodig, maar toch…
Je komt toch niet alleen voor de sjalie? Zie ook de blog van onze voorzitter.
Verslag van 2012, maar ook hoe om te gaan met copyrights.

Reacties

BOW op vr 08 mrt 2013 om 23:17

Ik zat te kijken naar die maximum bochtsnelheid test van de S op de rotonde. Als je zoiets gaat proberen - hoe groot je controle ook - vind ik het opvallend dat je geen helm draagt. Desondanks indrukwekkend.

Ik had zowiezo al eens een gedachte grepen aan te brengen in de Quest, zodat je bij rare situaties of express aan de grens genomen bochen je gewicht naar de tegenzijde kunt trekken wat omrollen een heel eind zal uitstellen dan wel voorkomen.

Wat die amerikanen betreft....eng dat zulke domme mensen een zo belangrijke machtige functie mogen uitoefenen. Alhoewel....dat tweede kamerleden vaak niets van een onderwerp begrijpen of met extreem oppervlakkige kennis oordelen merk je pas als ze het over jouw werk, sport, hobby of andere expertise hebben.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.