Vrijdagbericht

Gepubliceerd op vr 15 feb 2013 om 13:00

Op het Dekra recordweekend 2012, Velo-Velocar, trommelrem uitlijnen, 'Hoe ligfietsen precies op bier lijken', Unbekanntes Liegerad, ligfietser in het nieuws

Op het Dekra recordweekend 2012

Bike2c24.com heeft een korte promovideo gemaakt over gestroomlijnd fietsen en racen. De video toont sfeerbeelden van het Dekra recordweekend van afgelopen zomer. Het bevat ook commentaar van Damjan Zabovnik, Francesco Russo en Oliver Lehtonen (onze tipgever).

Velo-Velocar


Wie heeft er interesse in een Velo-Velocar uit 1953?
Hij of zij kan bieden op lot 332. De geschatte waarde ligt tussen de € 2.000 en de € 4.000.
Omdat dit een tijdelijke aanbieding is, is de afbeelding van de Velo-Velocar hier ook maar geplaatst.

Meerdere hobbies

Naast (lig-)fietsen nog een hobby hebben is niet ongewoon. Ook niet als het weer en ligfietsen betreft. Frank heeft naast het voorspellen van het weer op zijn website ook plaats gemaakt voor zijn ligfietsen.

Hoe ligfietsen precies op bier lijken (en andere halfbakken theorieën)

Bryan Ball heeft een boek, How Recumbents Are Exactly Like Beer (And Other Half-Baked Theories), uitgebracht op diverse formaten met een collectie reisverhalen, essays, redactionele artikelen en interviews, die de afgelopen dertien jaar zijn gepubliceerd op de website van BentRider Online (BROL). Het voorwoord is van Larry Varney.
De verhalen zijn soms grappig, soms verdrietig, soms nijdig, maar altijd informatief. Bryan heeft ook commentaar toegevoegd op veel van die artikelen, en soms geeft hij zelfs toe dat hij het wel eens bij het verkeerde eind had bij een aantal van die verhalen. Oeps.
Vanaf $10.
Bij Amazon (Kindle-versie, en 4 pagina's preview), BROL (PDF-versie), BROL (boek).

Unbekanntes Liegerad

We kregen foto's van een ligfiets. De nieuwe eigenaar, Horst, wil graag weten welk merk en model ligfiets dit is.
Op de redactie is gezinspeeld op een zelfbouw, totdat er een M5 in beeld kwam.
Wie weet het beter?

Ligfietser in het nieuws

Nieuwsblad.be (Genk) maakt melding van Wim, die liever droog en warm zit in zijn velomobiel.

Trommelrem uitlijnen

Happen de remmen van de trommelrem? Een grote kans dat deze niet echt meer rond is.
Mike toont op GreenSpeed hoe je dit kan verhelpen met een strook schuurpapier op beide remschoenen (en niet door de spaakspanning te wijzigen: de kans op vervorming van de trommel daardoor, is groter).

Net voor de publicatie van dit vrijdagbericht worden we er op gewezen dat velomobiel.nl deze truc al jaren gebruikt, maar dan een beetje anders: zij gebruiken een trommel met schuurpapier, op een boormachine, en schuren zo de blokken rond. Een mooie aanvulling!

Reacties

PGAKaagman op vr 15 feb 2013 om 13:24

Of antieke ligfiets op
http://www.speurders.nl/overzicht/fietsen-en-accessoires/ligfietsen/antieke-ligfiets-118742343.html

groet,

Piet

MaartenSneep op vr 15 feb 2013 om 13:58

Ook in het vers verschenen nummer van Ligfiets& wordt uitgebreid aandacht besteed aan het recordweekeinde op de Dekra-baan. Alleen video's afdrukken wil nog niet goed lukken.

Theo_van_Soest op vr 15 feb 2013 om 14:44

... worden we er op gewezen dat velomobiel.nl deze truc al jaren gebruikt, maar dan een beetje anders: zij gebruiken een trommel met schuurpapier, op een boormachine, en schuren zo de blokken rond. Een mooie aanvulling!
Het mooi rond maken van de blokken met een schuurtrommel is niet equivalent met het netjes rond maken van de trommel met schuurblokken. De trommel kan immers vervormen door het inspaken.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.