Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Ligfietsverzekering prijst zich uit de markt, 'unieke fietsnelweg', elektrisch ondersteunde ligfiets: Maaf, 'wereldberoemd', Jouta helpen, speciale naafversnelling VeloX

Ligfietsverzekering prijst zich uit de markt

Van Herp Assurantiën heeft haar prijzen voor ligfietsenverzekering zodanig verhoogd dat deze nauwelijks de moeite meer waard zijn.
Of zoals Wim schrijft: de prijs per jaar, voor een (carbon) Quest, gaat van € 200 naar € 900, bovendien ook nog met een eigen risico van € 750.
Quezzzt plaatst het allemaal in een perspectief: je hoeft je niet verzekeren. Voor juridische bijstand gebruik je de rechtsbijstandsverzekering!

'Unieke fietsnelweg'

Aldus de beleidsmakers, en zelfs een wereldprimeur.
Waar gaat dit over? Een e-bike snelweg, of nog internationaler: electric freeway!
Dus de titel hoort niet te zijn: unieke fietsnelweg, maar: unieke snelweg. Maar dan mis je waar het over gaat: een uniek fietspad.

Wat dit inhoudt? Een breed (!) fietspad, makkelijk berijdbaar (jaaah!) en, nu komt het, voorzien van oplaadpunten! Een vraagje: om de hoeveel kilometer moeten die accu's opgeladen worden? (antwoord in het artikeltje hieronder)
Deze 'wereldprimeur' is speciaal ingericht voor de elektrische scooter en de elektrische fiets.
Waar? Tussen Amsterdam en Almere, of all places! En 15 tot 20 km lang, 'aan de lange kant voor de gemiddelde (niet trapondersteunde: red.) fietser'.
Als deze 'freeway' maar niet ten koste van het budget voor onderhoud van fietspaden gaat!

Natuurlijk is het doel om mensen uit de auto krijgen. En dat is zeker positief!
Wij eindigen dan ook maar positief, want zoiets is natuurlijk ook uitermate geschikt voor ligfietsen, trikes en velomobielen (zou er een minimum snelheid bestaan voor dit soort fietssnelwegen?). Want Muiden passeren zonder die smalle en drukke straten is heus wel aangenaam. Ook volgens onze bron: Jules.

Elektrisch ondersteunde ligfiets: Maaf

Nu we het er toch over hebben, trapondersteuning, Maaf introduceert het komende weekend bij de Fiets en Wandelbeurs haar ligfiets met trapondersteuning: 'een aantrekkelijk alternatief voor de forenzende automobilist'.
Met een acculading, de accu is weggewerkt in de zitting, zou de e-bike meer dan 60 km ver kunnen komen. Daarnaast is, zoals in alle Maaf ligfietsen, de ketting in het frame weggewerkt!

'Wereldberoemd'

Ja, wereldberoemd in Hordaland, en (nu) ook in Nederland. Bobslee-Strada staat, uitgebreid, in het regionale sufferdje (niet onze benaming! red.) het 'Hardanger Folkeblad': Pendlar med Bob.
Voor diegene die het Noors niet machtig zijn, en G. Translate niet echt vertrouwen, is hier de betrouwbaardere vertaling.
Een mooie promotie voor alternatief vervoer, en een mooie omgeving!

Jouta helpen?!

Wie kan Jouta helpen om de afneembare kap te monteren.
Tip van Piet en Lydia

Speciale naafversnelling VeloX

Omdat er, door kleine wielen, een grote overbrengingsratio nodig is, wordt bij de VeloX 3 gebruik gemaakt van een planetaire overbrenging in het achterwiel. Met deze methode is er maar één ketting nodig om hoge snelheden te bereiken.

Reacties

pe2er op di 12 feb 2013 om 09:12

Het eerste stukje van de e-Freeway (of liever: HPV-Freeway), het Spoorbaanpad in Almere Poort, lag gisteren vol met een dikke laag stuifsneeuw. Was bijkans het rottigste stuk 'Freeway' tussen Almere en Schiphol. Met de Strada was er geen doorkomen aan.

Juist dit stuk was in sneltreinvaart geasfalteerd, net op tijd voor Jorritsma's ritje op de e-Scooter.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.