Presentatie van twee fietsteams

Gepubliceerd op vr 01 feb 2013 om 18:37

HPT Delft en Elan Racing Team presenteren de fietsteams voor Battle Mountain

Twee Nederlandse fietsteams presenteren vrijdag 8 februari de coureurs waarmee ze in 2013 het wereldsprintrecord gaan aanvallen. Dat record is in handen van de Canadees Sam Whittingham en staat op 133 km/u.
Voor aanvang van de Fiets en Wandelbeurs in de RAI in Amsterdam presenteren HPT Delft en Elan Racing Team uit Nijmegen hun fietsers:

    [*] voor HPT Delft, een samenwerking van studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam, zijn dat dit jaar Sebastiaan Bowier en Wil Baselmans.
    [*] oud-schaatskampioen Jan Bos fietst dit jaar samen met Ellen van Vugt bij Elan Racing Team.
Van 9 tot 16 september 2013 zullen beide teams een aanval doen op het wereldrecord op een woestijnweg in Battle Mountain, Nevada.

Sebastiaan Bowier is houder van het Nederlands en Europees record, met 129,6 km/u. Hij fietste dat in 2011 bij de jaarlijkse racewedstrijden in Battle Mountain. Vorig jaar won hij het evenement met een top van 128 km/u.
Jan Bos stapt dit jaar over van HPT Delft naar Elan Racing Team. Met zijn wat kortere lengte dan Bowier past hij beter in de Velox XS, de fiets van Elan Racing Team. De kleinere kap van de Velox XS is gebaseerd op het ontwerp van de Velox, ontworpen door het Delftse studententeam.

De presentatie vindt plaats in zaal E102 in de Amsterdamse RAI van 11-12 uur. U kunt de ingang E gebruiken van de RAI aan de zijkant van hal 10 (dus niet de hoofdingang van de beurs). Daarna de trap op naar de Ruby Lounge en zaal E102, die aan deze lounge grenst.

Indien u bij de presentatie aanwezig wilt zijn, dient u zich aan te melden via de site van HPT Delft.

Foto's: Bas de Meijer.

Reacties

lighans op za 02 feb 2013 om 17:19

Dat wordt dus weer @bosofzo (Jan Bos) volgen op twitter. Lekker nuchter over zijn prestaties van vorig jaar. Ben heel benieuwd hoe hij het dit jaar doet. Groot stimulator van de ligfiets sport! Ik vind het ook zeer te prijzen dat hij het een tweede keer probeert. Het is waarschijnlijk puur eerzucht en de wens de snelste te zijn. Veel geld zal hij er niet mee verdienen.

JosSluijsmans op wo 06 feb 2013 om 07:19

Nee, geld wordt er niet mee verdiend, maar er worden wel veel kosten gemaakt. Elan Racing Team is hard op zoek naar sponsors (financieel en/of in natura). Weet je iets of iemand, die als sponsor wil optreden, laat het mij weten. Trefwoorden: snelheid, innovatie, hightech, duurzaamheid, topsport.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.