Gps test op oppad.nl

Gepubliceerd op do 31 jan 2013 om 16:07

Interessant, het toonaangevende buitensport tijdschrift "Op Pad" publiceert een test van allerlei recente GPS apparaten. In de test worden vele aspecten belicht die voor wandelaars en fietsers van toepassing zijn.

Reacties

mirandavango op do 31 jan 2013 om 17:35

Vind de test wat kort door de bocht voor wat betreft het touchscreen. De Dakota 20 is getest, maar dat touchscreen valt niet te vergelijken met bv de niet geteste Oregon. Dat scherm is veel duidelijker en groter.
Als je dan een goed vergelijk wilt tussen knoppen en touchscreen hadden ze de Oregon moeten testen, die juist prima te bedienen is met koude handen en zelfs handschoenen!
Ook is deze nog eens goedkoper dan de GPSMap 62s.

j.postema op do 31 jan 2013 om 18:09

Inderdaad jammer dat de Oregon niet in te test besproken wordt want die bevalt mij goed. (Ik heb de Oregon 450)

Wellicht verklaart dit artikel de afwezigheid van de Oregon in deze test: http://www.oppad.nl/?uitrusting=garmin-oregon-600-650

Ligfietsger op vr 01 feb 2013 om 19:19

Ik heb daarover contact gehad met een van de Op Pad auteurs, ze hebben de Oregon serie niet getest omdat ze die niet als test exemplaar van Garmin hadden gekregen ivm. de aankomende release van de Oregon 600 Serie. Ik vond het kader over kaarten nog al beperkt en eenzijdig gestuurd door Garmin ..... geen woord over OSM/OFM ..... een gemiste kans ..... de auteur was wel bekend met deze kaarten, maar Garmin had iets gezegd over illegaal, etc..... te bang om objectief te schrijven ?

Ook geen woord over de omslachtige methode om een gpx file bij de Bryton op de GPS te krijgen ..... ik vond het al met al een nog al oppervlakkige test !

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.