Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Lichtgewicht producten, omgekeerde pelgrimsroute, ROAM, lange fietstochten, Elf de overdekte trike, Shenington 24 uurs race, Oliebollentocht

Lichtgewicht producten

    [*] Het Deense ontwerpbureau n55 doet mee met aan het Hongkongs toonaangevend designfestival Detour 2012 (nog tot 16 december). n55 presenteert er hun mobiele XYZ fabriek - een rondreizende workshop als verlengstuk van hun langlopende 'xyz buizenframe voertuigen'-concept, waar mensen de gereedschappen krijgen om hun eigen voertuigen te bouwen die geschikt zijn om personen of goederen te vervoeren. Waaronder een heuse trike. Ook een tweezitter! Te koop in 2013.

    [*] Nog zo'n 'open source' trike.
Alles zonder laswerk!

Bron: Twitter

Omgekeerde pelgrimsroute

We hadden eerder al melding gemaakt van deze tocht door Klaas. Nu is er een boek voor zowel iBook * en als pdf uit. Naast het, mooie (!) verhaal staan er hele fraaie foto's in!
Daarnaast is het boek ook nog eens mooi opgemaakt! Alleen na pagina 115 is het waarschijnlijk interessanter voor de iBook (wij hebben de pdf bekeken).

ROAM

Josef Janning heeft ook een boek gemaakt naar aanleiding van het ROAM-evenement vorig jaar.
Het boek is te verkrijgen als iBook * en als pdf (210 MB).

Lange fietstochten

Wat heb je nodig voor zulke (lig-)fietsvakanties? Walter probeert je in de stemming te brengen. Niets op tegen, toch?
Hoe pak je zo'n fietsreis aan? Tot nu toe, bestaand uit zes hoofdstukken: Mijn filosofie; Ligfietsen, ligfietsen, ligfietsen; Mythes over ligfietsen en de traditionele vakantiefiets als nicheproduct; Mijn fiets, en detail; Tassen; plus Kleding.

Elf, de overdekte trike

Op de site waar Robin ons vorige week op wees, staat ook een overdekte trike: de Elf.
Deze fiets wordt zowel door pedaal als m.b.v. zonne-energie aangedreven. De kap is hoog en aan de zijkanten niet gesloten. Op dak ligt het 60 Watt flexibel zonnepaneel. De 480 Watt accu zorgt voor een bereik van ongeveer 50 km.

Shenington 24 uurs race

Eens wat anders! Deze vierwielaangedreven fietsen, waarvan een aantal met stroomlijn, rijden in Shenington de 24-uurs-race op een circuit. De video van 2011. De pagina van de organisatie en op Wikipedia.

Oliebollentocht

Voor wie het gemist zou kunnen hebben: ook de Fietsersbond Zwolle besteedt aandacht aan dit decemberfenomeen.
* voor pc-eigenaren is het mogelijk om iBooks (ePub-formaat) te lezen, alleen dan moet iTunes geïnstalleerd zijn, en wil Apple dat er ook nog een account aangemaakt wordt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.