EuroBike Award voor E-GreenMachine

Gepubliceerd op

Op de EuroBike Show die dit weekend in Friedrichshafen gehouden wordt, is ook een Eurobike Award voor de E-GreenMachine uitgereikt.

Het persbericht vermeldt het volgende:

Na in 2007 al een Golden Eurobike Award te hebben gewonnen voor de GreenMachine, werd 29 augustus jl. op de Eurobike, ‘s werelds grootste fietsbeurs, de elektrisch ondersteunde GreenMachine van Flevobike Technology te Dronten bekroond met een Eurobike Award.

De elektrisch ondersteunde GreenMachine werd uit 439 inzendingen uit 28 landen uitverkoren voor een award. Er werden in totaal 84 Eurobike Awards uitgedeeld. In de categorie E-Bike /Pedelec zijn 8 fietsen bekroond, 1 Goud en 7 Eurobike Awards waaronder de elektrisch ondersteunde GreenMachine.

De E-GreenMachine is de eerste ligfiets waarbij de elektrische ondersteuning in de aandrijflijn zo mooi in het gehele design is geïntegreerd dat je bijna niet ziet dat het om een E-bike gaat. Door niet te kiezen voor de makkelijke weg in de vorm van een naafmotor, hebben we nu een E-Greenmachine die zich met de beste E-bikes van de wereld kan meten.

Door de motor in de aandrijflijn voor de 14 versnellings Rohloff naaf te plaatsen draait de motor altijd in zijn gunstige toerenbereik waar hij met het hoogste rendement zijn werk kan doen. Een gevoelige krachtsensor in combinatie met een hoogwaardige motorcontroller zorgen ervoor dat de ondersteuning zijn werk doet als een tweede natuur. Zonder dat je het merkt lijken bergen en tegenwind opeens niet meer te bestaan.

Een hoogwaardige accu, met een levensduur van meer dan 8 jaar en voldoende capaciteit om zelfs in de bergen tenminste 2 uur achter elkaar door te kunnen blijven fietsen, zorgt er voor dat je bijna vergeet dat je op een elektrisch ondersteunde fiets rijdt. Wanneer de elektrische ondersteuning uitgeschakeld wordt levert dit geen extra weerstand op en rijdt de E-GreenMachine alsof het een normale GreenMachine is.

Technische specificaties:

Motor: (Daum) 250 watt hoogrendement borstelloze permanente magneet synchroon motor.
Krachtsensor: (ID bike) TMM sensor.
Motor controller: (ID bike) Motor controller.
Accu: 38,4 V – 13,2 Ah (506 Wh) LiFePo4 (lithium-ijzer-fosfaat accu)


Zie ook FlevoBike.

Reacties

lighans op do 30 aug 2012 om 21:07

Flevobike gefeliciteerd!!

JosSluijsmans op vr 31 aug 2012 om 14:13

Gefeliciteerd Flevobike!

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.