Cycle Vision verblijf

Gepubliceerd op

Door de overstap naar Midland Circuit vervalt ook het kamperen op FlevOnice. Het hotel Dorhout Mees is een behoorlijk stukje fietsen. Het Cycle Vision organisatie comité denkt op het terrein van Midland toch min of meer goede voorzieningen te kunnen treffen zodat alles mogelijk blijft.

Eerst even het hotel, er is een hotel op steenworp afstand, hotel Lelystad Airport die gewoon goede voorzieningen heeft.

Midland Circuit

Het Midland Circuit heeft twee kantines, een met een capaciteit van 200 personen vlak na de hoofdingang aan de linkerzijde. Die kantine gaat tijdens het weekeind open voor het ontbijt en avondeten.

Bij de racecontroletoren zit ook nog een kantine die altijd tijdens evenementen open is, capaciteit ongeveer 60-70 mensen. Er is een voortreffelijke kleine kaart met allerlei soorten broodjes. Buiten de kantine komt een grote snackwagen.
De kleine kantine wordt ook het punt voor de vrijwilligerscatering en coordinatie.

Het circuit kent wel uitstekende toiletvoorzieningen maar geen douchevoorziening. Het Cycle Vision organisatie comite heeft een grote wagen met maar liefst 10 douches gehuurd en ook een paar wasbakken. Toiletten en douches zijn dag en nacht open. Het terrein zelf, dus de toegangshekken gaan wel dicht tussen 23.00 tot 6.00 en worden alleen geopend op verzoek bij de organisatie.

Er is dit jaar enorm veel ruimte op semi verhard terrein, dus caravans en camper bezoekers krijgen keuze uit meerder opties er kan vlakbij de baan worden gestaan, of rustig tussen de bomen achterop het terrein.

Tenten kunnen we meerdere tientallen van kwijt in een aantal graskanten, met een beetje inschikken zoveel mogelijk. Mensen die meerdere nachten komen kunnen vrijdag zeer waarschijnlijk gewoon terecht. Voor zaterdagnacht wordt het middenterrein van Midland gebruikt. Daar is kamperen/overnachten toegestaan tussen 18.00 tot 8.00. Na 8.00 kunnen kampeerspullen bij campingbeheerders in bewaring worden gegeven.

Mensen die veel ruimte willen, liefst stroom enzovoort hebben kunnen uiteraard op camping Het Oppertje in Lelystad terecht (ongeveer 15 kilometer).

Reacties

MaartenSneep op ma 28 mei 2012 om 22:05

Is Midland ook op de hoogte van de waarschijnlijke aanwezigheid van vegetariërs?

RaptoBike op di 29 mei 2012 om 00:13

Ha Maarten, er is aan de catering gemeld rekening te houden met sportersvoer en vegetariërs

NoStress op di 29 mei 2012 om 09:35

Begrijp ik het goed dat aanmelden vooraf voor het kamperen niet nodig is? Dus ook geen kosten aan verbonden zijn?

NoStress op di 29 mei 2012 om 09:40

Sorry, dat kon ik zelf ook vinden. :-/
http://www.ligfiets.net/commissie/cyclevision/kamperen.html
Ter plekke aanmelden, kosten 4 euro per dag, maaltijden de hele dag door te verkrijgen

twilwel op di 29 mei 2012 om 13:45

Als ik het goed begrijp moeten de tenten voor 8uur afgebroken zijn?

thijsvk op di 29 mei 2012 om 15:55

Alleen de tenten die op het middenterrein staan als ik het goed lees

jack op di 29 mei 2012 om 17:02

@Maarten, ook bij Flevonice is bij iedere mail, ieder gesprek en ieder contact aangegeven dat er vegetariers zullen zijn. Het lijkt vrijwel onmogelijk, maar toch lukte het om dat niet bij de keuken te krijgen
Ik spreek bij Midland alleen met de keuken en de persoon achter de catering is zelf vegetarier. Dus dat komt goed, en ja zoals Arnold al schreef het wordt ook dit jaar iedere keer tot vervelens aan toe in alles herhaald.

jack op di 29 mei 2012 om 17:03

@Harry, als ze op het circuit staan wel ja. Vermoedelijk en hopelijk kunnen we alles kwijt op de groenstroken, maar in geval van nood kan voor dat ene nachtje dat de mensen blijven (alleen zaterdagnacht vermoedelijk) het gras op het circuit worden gebruikt.
De camping is over het algemeen tijdens het evenement toch al verlaten. De tenten staan, als ze op het middenterrein blijven, wel behoorlijk in de weg om de wedstrijden leuk en mooi te blijven zien. Voor opvang/opslag van kampeerspullen zal worden gezorgd zodat de overlast voor kampeerders minimaal blijft.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.