Productie Go-one Evo-R gestopt

Gepubliceerd op

De duitse velomobielbouwer Beyss heeft bekend gemaakt dat de productie van de stijlicoon Go one en Evo R is gestopt.

Het franse Velorizontal forum en verschillende andere bronnen maken er inmiddels melding van, de Go-One Evolution en de Evo-R worden niet meer geproduceerd.

Onlangs verscheen er nog een bericht in een lokale krant over deze prachtige velomobielen.

Vermoedelijke oorzaak, te weinig vraag, bovendien is de glazen canopy te duur (bij zo weinig vraag).
De Evo K blijft in productie!

Reacties

NoStress op wo 09 mei 2012 om 15:11

Heel jammer.
Altijd bijzonder mooi, maar in mijn ogen onpractisch model gevonden.
De gebogen voorruit met al zijn zorgen is niet mijn ding. De open ketting.

De Evo K maakt veel meer kans van slagen op de Nederlandse markt denk. Eveneens zeer fraai maar ook practischer in het dagelijks gebruik. Bovendien bloedsnel. Ook met een kleine rijder(ster) een concurrent voor de XS Quest en misschien ook wel de 'Grote' Quest op de baan schat ik zo.

walter op wo 09 mei 2012 om 15:51

Hmm, betekent dit dat de WAW de enige velomobiel is met ruimte achter het hoofd? De diversiteit gaat zo wel achteruit, het worden voornamelijk velomobiel.nl-klonen zo langzamerhand.

magmamarc op wo 09 mei 2012 om 23:03

Ik vraag me wel af, hoe een evo k met achtervering het op het Nederlandse fietspad-klimaat doet. Men schrijft 54km/u bij 200w, dat is echt on-ge-hoord hard. Waarden die horen bij de duurste en lichtste versie, gereden op superstrak asfalt. Maar wat doet deze fiets met drempels, tegels en klinkers? Iemand ervaring?

TeJayLigFts op do 10 mei 2012 om 13:43

Michael Beyss van Beyss meldt:
als gevolg van de geringe vraag, is de productie van Evolution en Evolution-R tot nader order gestaakt. Het is niet uit te sluiten dat beide modellen ooit weer worden geproduceerd, maar niet de komende jaren, reserveonderdelen worden ook nog steeds geleverd. De firma Beyss Leichtfahrzeuge concentreert zich nu op de verdere ontwikkeling zowel op de vlotte en efficiënte productie van de Evo-K. Daarnaast werkt de firma Beyss Leichtfahrzeuge reeds aan een Highend-Carbon tweezitter op basis van de Evo-K, vermoedelijk gewicht in de meest luxe versie ongeveer 30 kg, dus ook door één chauffeur te verrijden.
(aufgrund zu geringer Nachfrage wird die Produktion von Evolution und Evo-R- bis auf weiteres eingestellt. Es ist nicht auszuschließen, das die beiden Modelle irgendwann wieder produziert werden, aber die nächsten Jahre nicht, Ersatzteile werden natürlich auch weiterhin geliefert. Die Firma Beyss Leichtfahrzeuge konzentriert sich nun auf die Weiterenwicklung sowie eine zügige und effiziente Produktion des Evo-K-. Desweiteren arbeitet die Firma Beyss Leichtfahrzeuge bereits an einem Highend-Carbonzweisitzer auf Basis des Evo-K-, angepeiltes Gewicht in der edelsten Ausführung rund 30 kg, also auch noch gut von einem Fahrer bewegbar.)

bron: VelomobilForum

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.