Euro Tour 2013 in de startblokken

Gepubliceerd op

In navolging van ROAM in 2011 wordt er volgend jaar een tocht door Europa verreden met velomobielen.

Deze tocht door Europa was inmiddels in de diverse fora bekend onder verschillende namen, zoals EUROL(L), EURO, ROEU, maar heet de Euro Tour 2013. De Euro Tour 2013 is ook bereikbaar via Facebook.

Na wat inleidende schermutselingen op de diverse fora lijkt de tocht nu echt van de grond te komen. De route is al grotendeels bekend, en ook de startdatum, en waarvandaan gestart wordt, staat vast: Leer (Duitsland) op maandag 22 juli 2013.
Onderweg worden diverse locaties aangedaan waar velomobielen gebouwd worden.

De totale afstand is om en nabij de 2.500 km, en per dag zal er 100 tot 150 km afgelegd worden, waarmee het een minder zware tocht wordt dan de ROAM. Ook wordt er na zes dagen een dag rust gehouden. De tocht duurt, zoals het er tot nu uitziet, drie tot drieënhalve week.

Overnachtingen vinden plaats op de camping. Ook zijn er diverse ondersteuningswagens (zoals de SAG in de ROAM) die ook de bagage en campingspullen kunnen vervoeren, maar meer bedoeld zijn voor ondersteuning bij pechgevallen.
Onderweg horen de rijders zelfvoorzienend te zijn, dus minimaal een GPS (of smartphone) aan boord hoort erbij.

Het Engeltalige deel staat onder leiding van Craftgeek (Sean) en 'Luc on the go' (Luc), voor Nederland is dit Twilwel (Harry) en voor het Franse deel Sean én 'Luc en Vélo' (Luc).

Aanmelden kan op de website van de Euro Tour 2013.

Fora waar de Euro Tour 2013 besproken wordt, zijn:

Op de SPEZI van dit jaar is een bijeenkomst met een aantal ROAM-rijders! Niet alleen dat, maar daar wordt ook de prijs voor het HPV idee van het jaar 2011 uitgereikt aan… Josef Janning voor ROAM!

Reacties

wilfredktlr op do 08 mrt 2012 om 00:01

Ik heb me al opgegeven... wie volgt?!

twilwel op do 08 mrt 2012 om 00:08

ROAM is goed bevallen, dus doe ik mee aan de EURO TOUR2013. Ik ga ook naar de Spezi dit jaar. ROAM rijders nemen natuurlijk hun ROAM shirts mee....

mavawa op do 08 mrt 2012 om 19:52

Ik heb me ook opgegeven, lijkt me geweldig! De volgende graag... :)

bertvliet op ma 12 mrt 2012 om 21:11

yes, ook opgegeven, wil er ook weer bij zijn!

hebbes op vr 16 mrt 2012 om 15:21

Jullie zullen het dit keer zonder mij moeten doen
Het kriebelt wel maar ik heb (helaas) andere plannen.

EdmondV op zo 18 mrt 2012 om 12:25

Is 22 juli niet een onhandige datum om te starten? Midden in de schoolvakanties en de warmste periode. Het laatste lijkt me velomobiel-technisch minder aantrekkelijk, het eerste is denk ik voor veel geinteresseerden met een gezin een belemmering. Zij kunnen niet ook met hun gezin op vakantie maar moeten in 2013 dan kiezen, of gezin of ROEU.

Ik had eerder begin juni verwacht (en gehoopt). Dat is maand met vaak lekker fietsweer en geeft deelnemers de mogelijkheid daarna nog gewoon met hun gezin op vakantie te gaan.

Voor de vakantiedata zie http://www.schoolvakanties-nederland.nl/schoolvakanties-2013.html

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.