laatste nieuws

Gepubliceerd op

Dit weekeinde worden de Europese kampioenschappen ligfietsen verreden op de RDW baan in Lelystad.
In het bericht vindt u nieuws hierover.

Eerst geven wij u informatie over de beurs, vervolgens over de wedstrijden en races.
De beurs is groot, meer dan 1000 vierkante meter. De beurs kenmerkt zich door een leuke, ontspannen sfeer. Er is veel opvallend nieuws. Te veel om op te noemen bij de exposanten. Maar ook op andere terreinen. Op zondag wordt een achterwielbestuurde fiets verwacht, die als project door een school is gemaakt. Deze wordt op het open podium gepresenteerd en in de zelfbouwstand.

Verder hebben wij voor de races meer dan 270 inschrijvingen op de races.
De jongste deelnemers zijn Simon de Groot uit Peize en David van der Laan. Simon heeft wedstrijdnummer 49. Simon is 10 jaar, maar rijdt al vijf jaar op een ligfiets. Hij doet mee aan de 1 uurs race op zondag. Hij is al twee keer bij Cycle Vision geweest en wilde nu wel eens mee doen.
David doet mee met de tweehonderd meter staande start. Wellicht worden zij nog beroemd, het jeugdjournaal heeft aangegeven te willen komen filmen. De oudste deelnemer is Eggert Bülk uit Hamburg. Hij is 62 jaar en heeft wedstrijdnummer 37. Zowel de jongste als de oudste deelnemer zeggen niet te hebben getraind. Wij wachten af wat hun prestaties zullen zijn. Deelnemers komen uit Rusland, Amerika, Canada, Tsjechoslowakije, en uiteraard vele europese landen. Verder worden filmploegen verwacht van de KRO, programma Terrazzo over lifestyle, de wereldomroep, Televisie flevoland. Op radio Flevoland is live verslag op zaterdag en een aankondiging met intervieuw op vrijdagmorgen.
Schrijvende pers is uiteraard ook aanwezig en zeer welkom.

Verder is een nieuw team van speakers gekomen. Deze kunnen aankondigen en commentaar geven in Duits, Engels en uiteraard Nederlands. Het Duitstalige commentaar wordt verzorgd door Till Sauerwein, het Engelstalige door Shari Donaldson en het Nederlandstalige door Elieke Nijhuis en Hans Huijgen. We kunnen helaas niet alle vrijwilligers noemen maar natuurlijk is er de inzet van tientallen vrijwilligers (totaal meer dan honderd) voor alle taken.

Informatie over de wedstrijdrijders:

Klinkende namen zijn er genoeg, Ymte Sybrandy, meervoudig nederlands kampioen ligfietsen, Bram Moens, voormalig uurrecordhouder, Derk Thys, heeft de Tour de France etappes gereden met zijn roeifiets. Verder is de laatste tijd het Razz Fazz team zeer snel: Thomas Schott een duitse rijder heeft in laatste Bend wedstrijd (België, Nederland Duitsland competitie) verschrikkelijk hard gereden, hij rijdt al een tijdje maar is de laatste tijd wat fanatieker. Denis (super) Mario Arends, is zeer snel met zijn carbon kevlar fiets.
Martin Schröferl is ook lid van dit team.

Rosemarie Bühler uit Zwitserland is voor de dames favoriet. Zij jarenlang met de top mee.
Walter Berger heeft altijd een mooie fiets van Birkenstock fabrikaat.
Sam Whittingham komt uit Canada, hij rijdt voor tijdens het EK & CV voor het merk Optima. Hij rijdt ook voor professionele teams baanwedstrijden. Hij komt zelden naar Europa en we zijn blij hem te mogen begroeten. Vorig jaar heeft hij zijn naam gemaakt met de Battle Mountain wereld snelheidsrecord wedstrijden (u kunt op de pagina over uurrecord op www.ligfiets.net/cyclevision meer informatie lezen).

Ellen van der Horst rijdt voor het Elan/Challenge team en is uurrecord houdster voor dames. 68 kilometer in een uur heeft zij dit jaar gereden.

We wensen de bezoekers veel plezier en de wedstrijdrijders veel succes!

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.