Flevobike open dag

Gepubliceerd op

Afgelopen weekeind was er de inmiddels 7e open dag van Flevobike. Veel bedrijfsnieuws, nieuwe ontwikkelingen en andere interessante zaken kwamen aan de orde.

De dag begon met ontvangst. Meteen liggen er al allerlei interessante onderdelen op tafel zoals een nieuwe philips koplamp, een lamp die bij ons in dit artikel al naar voren kwam.
De lamp is gemeten door Flevobike en neemt met 5 watt gemiddeld genomen wel iets meer dan andere koplampen. Maar de lamp produceert wel een uitstekend lichtpatroon.
Daarna werd een presentatie over de historie gegeven. Uiteraard de eerste Greenmachine, de productiemethodes en de Alleweder. Na de Alleweder is de Orca een van de ontwikkelingen. De onderbak is extreem sterk door het kunststof pp en glasvezel. De fiets is zeer sterk.

Toekomstig nieuws kwam ook aan bod. De ebike versie van de Greenmachine die we hier zagen wordt waarschijnlijk officieel gepresenteerd op de Eurobike 2012.
Ook de mooie kunststof wielen zijn nog in ontwikkeling. Clean, licht, onderhoudsvrij enzovoort. Er wordt zelfs gekeken of de velg tubeless rijden mogelijk maakt. Het probleem is nog om de ventielopening goed dicht te krijgen. En er komen meer kleuren beschikbaar waarschijnlijk.

In de rondleiding komen verder de afmontage met tips en trucks van de Greenmachine aan de orde. Het productieproces van de onderdelen van Orca en Greenmachine enzovoort. Interessant om te horen dat er een speciale ketting wordt gebruikt voor de Greenmachine. Geen Sachs/sram of Shimano maar juist een van KMC die niet geschikt is voor derailleur fietsen maar juist wel voor de overbrenging naar de Rohloff naaf.

Na het introduceren van de Ebike Greenmachine zal wellicht ook de Orca met electrische ondersteuning worden uitgerust. Kortom, een zeer interessante dag en zeker een aanrader voor mensen die interesse hebben in techniek en nieuwe ontwikkelingen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.