Ligfiets& 2011-6

Gepubliceerd op

Het laatste nummer van dit jaar is er weer een om je vette oliebolvingers bij af te likken. Een ludieke recordpoging voor in het Guinness book of records, stoere verhalen over de Roll Over America (ROAM), plannen voor een Race across Europe (RACE), en uitgebreide rapportage over de Grote Verchrikkelijke Tocht, voor wie denkt dat het allemaal best meevalt.

p. 4 Complimenten voor de gedragsregels bij ontmoetingen met paarden in Email&. Fietstunnels in de buurt van maneges blijven een heikel punt, en vragen om oplossingen op maat.
p. 5 De NVHPV logowedstrijd heeft 11 inzendingen opgeleverd. De jury heeft er een kluif aan, op de ALV in maart wordt erover gestemd. Met een mooie gallery van bestaande fiets- en ligfietslogo's van onze opmaker.
p. 7 Zet in je agenda: 28-12-2011 Sporthal De Mijzen, Oostmijzerdijk 4, 1636WC Schermerhorn: Oliebollentocht met recordpoging voor Guiness book of records m.b.t. het aantal velomobielen dat gezamenlijk deelneemt. Omdat dit record nog niet bestaat wordt het een makkie, maar, je wilt toch niet met maar 35 man in dat dikke boek komen te staan?
Ook voor in de agenda: 29-12-2011 Appelflappentocht, die tocht voor ongestroomlijnden gaat over dezelfde route.
p. 9 Spikes en wintersokken, dat zijn de tips om fietsend de winter door te komen. Of blijft het gewoon drie maanden lang regenachtig kwakkelweer?
p. 12 Een ligfietsstand op BikeMotion. Namelijke die van Raptobike en de Velox, het Delftse recordproject dat dit jaar de 129 km/uur overschreed. "Nu het kabinet steeds meer
snelwegen een maximumsnelheid van 130 geeft, is
dat de ploeg voor 2012 nog niet genoeg.Waar zal dit
staaltje burgerlijke ongehoorzaamheid toe leiden?"
p. 14 Lelystad-Enhuizen-Lelystad. Het lijkt zo simpel, en Jos Hendriks gaat met vleugels van start. Maar al zijn zorgen over het naderende keerpunt blijken verspilde hersenenergie als zijn ketting vastloopt en hij drie keer de fiets uitmoet. Gelukkig eindigt het verhaal met 'Racen is leuk'.
p. 17 De uurrecordpoging van Janneke Sindram in Apeldoorn. Na het trainen met SRM meter op een Challenge Fujin volgt op 30 oktober de dag van de waarheid. Het doel: op een splinternieuwe Elan carbonfiets het wereldrecord dames boven de 46,35 km krijgen. "wat
een onbeschrijflijke ervaring waren die laatste, lange drie minuten. Iedere ronde rijd je alsof het de laatste is, maar na iedere laatste ronde blijkt er telkens nog een laatste ronde te zijn."
p. 22-27 Roll Over America (ROAM). Een spontaan idee dat uitgroeide tot een memorabel evenement. Met de nodige zware ontberingen: "om goed op te schieten reden we meestal langs de
Interstate 84, een drukke snelweg". Dat schept een stevige band: "vijftig mensen die elkaar grotendeels niet kennen een maand lang bij elkaar en geen ruzie? Tja,we waren er misschien te
moe voor, ha!"
p. 28-37 De grote verschrikkelijke tocht, Parijs Brest Parijs, wordt van alle zijden belicht. Drie deelnemers vertellen over de beren op de weg. en vanaf de zijlijn klinken de toverwoorden bidons, poedertjes, energierepen, sokken, shirts, banden en duktape. Voor wie nog niet weet met welke ligfiets hij aan Parijs Brest Parijs gaat deelnemen zet Ger van Donselaar de statistieken op een rij. Favoriet zijn zowel de 2x26“ high racer (22x) als de 20/26" low racer (31x). Velomobielen (11) en roeifietsen (2) zijn in de minderheid. Opvallend in de top 10 snelste finishers is dat elke type ligfiets er in voorkomt, doorzettingsvermogen is wat telt.
p.38 Het favoriete blad van onze bladenlezer, Velo Vision, verschijnt steeds later door concurrentie uit eigen koker: het Electric-Bike Magazine. Manuel Stoffers bespreekt nummer 2, wat eigenlijk het voorjaarsnummer zou moeten zijn. Een mooi ligfietsnummer, met een test van de rotovelo (een velomobiel die tegen een stootje kan, gemaakt uit thermoplast in een roterende mal) en van de zeilfiets Whike, helaas met bladstil weer uitgevoerd.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.