Vrijdagbericht

Gepubliceerd op

Fietsen op een ijsvloer, houten velomobiel, fietsenrek, kleding, rechten van de fietser, wieldoekjes en video's

Fietsen op een ijsvloer


Tot maart wordt er in de diverse ijshallen in Nederland demonstraties gegeven van Ice-Bat Racing. En, als het een echte winter wordt, worden er ook buitenshuis demonstraties gegeven. Het idee is om een trike (of ligfiets) met schaatsen voor te stuwen m.b.v een propellers die weer aangedreven worden door een trapstel.
Wat het inhoudt wordt door het volgende filmpje duidelijk. Er is hier al eens eerder aandacht aan besteed.
De Ice-Bat Open World Championships zal plaatsvinden ergens in maart en ergens in Nederland. Houd deze pagina in de gaten.

Houten velomobiel

Er is al een eerder aandacht besteed aan houten velomobielen zoals de Quest. Een stap verder gaat Jonathan Richardson. Hier zijn zelfs de voorwielen afgeveerd met houten bladveren!

Fietsenrek

  [*] Altijd is er ruimte te kort. Vooral fietsen nemen veel plaats in. Zoek het in de hoogte. Gevonden via twitter.
  [*] Een velomobiel stallen op je werk kan ook op deze manier!

  Kleding

  Bamboekleding (sokken) de nieuwe trend voor ligfietsers (volgens de LML)? Is het onzin? Kijk dan ook even op de consumentenpagina. Bamboekleding zou slijtvast, antibacterieel, reukvrij en vochtabsorberend zijn. Maar ook comfortabel!

  Rechten van de Fietser

  Een paar weken is er al eerder aandacht aan de Universele Verklaring van de Rechten van de Fietser besteed. De initiatiefnemers hebben nu een eigen pagina.

  Wieldoekjes

  In een vorig vrijdagbericht waren de Amerikaanse fietsers niet echt overtuigd over het nut. Bij een vrij theoretische, maar toch wel praktische, test is er wel een duidelijk verschil gemeten. Beide zijden van een wiel bedekken met een wieldoekje levert ook een veelzeggend verschil op.

  Video's

   [*] Borealis promotie door hoog bezoek, namelijk de 'Queen of England'.
   [*] De Tour de France (dus geen 'ligfietsen' te zien!) door France Miniature te Elancourt. Met bloopers (met ligfietsen, dus wel 'on topic')! Gevonden via Fietsnieuws Nijmegen.
   [*] Eindelijk mooiere, maar minder effectieve, wieldoekjes! Alleen jammer dat je deze alleen zo kunt zien met behulp van een video/filmcamera (vergelijk het vooruit draaien, dan steeds langzamer draaien, en vervolgens het achteruit draaien van de spaken in spaakwielen van een koets, in bijvoorbeeld een westernfilm, terwijl de koets normaal vooruit blijft rijden). Gevonden via de Gentseliggers.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.