Test je vorm voor Cycle Vision in Nijeveen

Gepubliceerd op

Het wielercommitee van Nijeveen organniseert in samenwerking met NAZCA als onderdeel van hun jaarlijkse wielerwedstrijden maandagavond a.s. (24 juni) een ligfietscriterium. Een goede gelegenheid om je vorm (en die van de andere rijders) voor Cycle Vision te testen! Kom je daar niet voor, het zal zeker gezellig zijn en er is een Ronde Miss en voor iedere deelnemer een herrinnering.

We weten ons verzekerd van de deelname van een aantal prominente wedstrijdrijders, dus vooraan het veld zal er hard gereden gaan worden. Aangezien er echter een vrije inschrijving is, is het dit keer ook voor de snelle rijders onder ons die normaal niet aan wedstrijden deel nemen mogelijk mee te rijden. Lijkt het je dus leuk om eens voor (gegarandeerd veel) publiek aan een ligfietsronde deel te nemen, kom dan naar Nijeveen want dit is je kans! En ook al kun je niet meestrijden voor de overwinning: de strijd achteraan het veld is net zo spannend!

Het criterium wordt gehouden op een afgezet straten-circuit door het dorp, het publiek wordt langs het hele parcours middels een omroepinstallatie op de hoogte gehouden van de wedstrijd. Doordat er wordt gereden over normale (klinker) wegen met haakse bochten en verkeersdrempels zijn stuurmanskunst en goede remmen een voorwaarde! Op dit circuit is een Hurricane waarschijnlijk net zo snel als een low-racer! Deelname is alleen mogelijk met ongestroomlijnde fietsen en een helm is verplicht. De wedstrijd gaat over 22 ronden van ca. 1,4 km.

Er is een heuse ronde-miss die de wisselbekers aan de winnaars uit zal reiken, iedere deelnemer krijgt een herinneringsvaantje!

AANVANG WEDSTRIJD: 18.30 UUR Aanmelding vanaf 17.45 uur in sporthal "De Eendracht" aan de Nieuwe Weg, inschrijving is gratis. In de sporthal is een kleedruimte met douches beschikbaar. Het maximum aantal deelnemers is 50.

In verband met de organisatie van het een en ander worden de mensen die mee willen doen verzocht zich van te voren even op te geven bij Nazca Ligfietsen, tel 0522-490266 of per mail naar nazca@ligfiets.net, of bij Ymte Sybrandij, ymte@ligfiets.net - bij voorkeur voor a.s. zaterdag. Inschrijven op de dag zelf is ook mogelijk vanaf 17.45 uur, mochten er echter te veel rijders zich melden dan loop je de kans dat het maximum aantal rijders bereikt is en je helaas toe zult moet kijken...

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.