Vrijdagbericht 11 november 2011

Gepubliceerd op

Kranten, statistieken, doedelen en nog wat, kunstige fietsonderdelen en video's

Kranten

In het Noordhollands Dagblad wordt al melding gedaan over een nog te halen wereldrecord. Tijdens de oliebollentocht willen ze met minstens honderdvijftig velomobielen bijeenkomen (en rijden) om een vermelding te krijgen in de Guinness World of Records. Hou ook velomobiel.nl in de gaten.

In Vlaanderen rijdende velonauten hebben een plek in de Krant van West-Vlaanderen veroverd. Met als kop: Je hoeft geen atleet te zijn om met een velomobiel te rijden.

Statistieken


Statistieken, of zet je de waarheid naar je hand. BeauBleu komt met de conclusie dat Flevoland meer velomobielen per inwoner bevat dan de vorige recordhouder: Noord-Holland. Cookie Strada 48 komt met de cijfers. Dit is in tegenstelling tot wat onze onvolprezen site enkele jaren geleden meldde. Toegegeven, die Noord-Hollanders zijn actiever als bloggers!
Even in perspectief zetten: het gaat alleen om door velomobiel.nl verkochte velomobielen (de enige openbare lijst).

Doedelen en nog wat

Je hebt even niets te doen, je verveelt je, je wil even wat anders doen. Sommigen gaan dan wat tekenen, doedelen, meestal wat hun na aan het hart ligt.
Bij Geklooiindemarge lijkt het duidelijk wat dicht bij zijn hart ligt, want even verder zoeken levert fietshelmen op.

Iemand anders pakt het op een heel andere manier aan: ook een therapie!

Kunstige fietsonderdelen

Begin dit jaar heeft SRAM fietsonderdelen gegeven aan kunstenaars om er een kunststuk van te maken. Het resultaat staat hier. De kunstwerken worden bij opbod verkocht en de opbrengst is voor World Bicycle Relief.

Video's

Toeter
Zat van een bel, claxon of vogelgetjilp? Bouw dan een luchthoorn naar een heel oud ontwerp.

Een complete metamorfose

Je start met een gewone fiets en je eindigt met een...

Lange fiets

Toegegeven, een bijna twee jaar oude video over de langste fiets (28 meter en 400 kg) die door twee fietsers over honderd meter wordt gereden. Het zal ook wel iets met een recordpoging voor het biermerk te maken hebben gehad. Is het al verbeterd?

Fietspad

Je hebt fietspaden en fietspaden. En dan zijn er nog deze:

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.