Ontwerpwedstrijd Logo NVHPV

Gepubliceerd op Sat, 19 Nov 2011 08:26:19 +0100

Logo-wedstrijd: wie helpt de NVHPV in de buitenwereld
vooruit?

Doe mee en ontwerp een nieuw logo voor de NVHPV. Inzenden kan nog tot 25 november. Uitwerken van details kan eventueel nog iets later. Grijp je kans op eeuwige roem en een fraaie prijs!
Op 17 september kwam de promotiecommissie voor het eerst sinds een paar jaar bij elkaar. Ida Sabelis, Katinka Fransman, Maarten Sneep en Eric van Gaalen (met Peter van Bekkkum en Corinne van Noordenne op de achtergrond) bespraken uitstraling, materiaal, projecten en plannen om de NVHPV nog beter op de kaart te zetten.
Nieuwe leden erbij is leuk, brede bekendheid van het ligfietsen is nog leuker en bovendien een belangrijk doel uit het beleidsplan van 2010. Het eerste punt voor promotie is: hoe je te presenteren in de buitenwereld.

Het oude logo is prachtig, vernuftig en diep symbolisch. Maar om de herkenbaarheid van de NVHPV te vergroten en een bredere lobby voor het ligfietsen te organiseren, hebben we een logo nodig dat ook buiten ons eigen kringetje aanspreekt. Wie beter dan onze leden kunnen we vragen om, met hulp van kinderen, ouders, vrienden en bekenden, een nieuw logo te ontwerpen? Laat je creativiteit de vrije loop – en verlies de bruikbaarheid niet uit het oog. Een goed logo is er om jarenlang te onthouden, om in het buitenland van verre een warm gevoel te geven en om ligfietsen als vanzelfsprekend te promoten.
Wie waagt zich eraan? Knippen, plakken, fröbelen en strakke lijnen laten vloeien. Alles mag – behalve plagiaat plegen. (de meeste bestaande logo’s zijn al onder de term ‘ligfiets’ te Googelen).
Tekeningen / afbeeldingen van het logo dat ons moet vertegenwoordigen – al dan niet met achtergrondverhaal – kunnen tot 25 november worden opgestuurd naar promotie@ligfiets.net - of op papier naar: NVHPV – Ida Sabelis, Jacob van Campenstraat 41, 2101 VJ Heemstede – in alle gangbare afbeeldingformaten – en met vermelding van: Naam, (email)adres en telefoonnummer. Een deskundige jury maakt een eerste selectie en bedenkt een goede presentatie voor tijdens de Algemene Ledenvergadering in het voorjaar van 2012. De leden kiezen uiteindelijk het beste ontwerp.
Reglement: NVHPV Logowedstrijd 2011
1) De logowedstrijd wordt georganiseerd door de ligfietsvereniging NVHPV
2) De jury bestaat uit Ida Sabelis (bestuurslid en voorzitter van de jury); Theo van Leeuwen (BNO) professioneel ontwerper als extern jurylid; en twee andere leden van de promotiecommissie. Na een voorselectie kiest de jury drie ontwerpen die verder uitgewerkt worden – uiteindelijke beslissing over het logo ligt bij de ALV.
3) Thema van de wedstrijd is: Maak een aansprekend logo voor de NVHPV. Met aansprekend bedoelen we: bruikbaar om de NVHPV voor een breed publiek herkenbaar te laten zijn als ligfietsvereniging.
4) Inzendingen kunnen elektronisch worden opgestuurd naar promotie@ligfiets.net of per post naar: Jacob van Campenstraat 41; 2101 VJ Heemstede.
5) Inzendingen moeten bij voorkeur aangeleverd worden in digitale vorm, in een gemiddelde resolutie (rond de 1 MB) en zowel in kleur als zwart-wit. Denk eraan dat een logo zowel in het klein als in het (heel) groot moet ‘werken’. Alle gangbare formaten zijn toegestaan (o.a. *.pdf, *.jpg, *.gif, *.tif). Het kan ook op papier – let dan op goede kwaliteit, ter digitalisering.
6) Inzenders gaan ermee akkoord dat hun logo door de NVHPV gebruikt wordt in al haar uitingen.
7) De winnaar krijgt, naast eeuwige roem als bedenker van het nieuwe logo, als eerste een speldje of broche opgespeld (goud of zilver, naar keuze) met het nieuwe logo.
8) Copyright en eigendom van het logo zijn voor de NVHPV (met vermelding van ontwerper in de annalen van de vereniging).
9) Uiterste inzenddatum is 25 november 2011
10) Inzenders verklaren zich door insturen akkoord met dit reglement en eigenaar te zijn van het ingestuurde materiaal
11) Inzenders vrijwaren de NVHPV van rechten van derden
12) Over de uitslag zal niet worden gecorrespondeerd.

Reacties

walter op Mon, 07 Nov 2011 21:03:16 +0100

Zo te lezen is de wedstrijd allang ontworpen!

MaartenSneep op Tue, 08 Nov 2011 00:17:57 +0100

Titel aangepast, bedankt voor de signalering onjuist spatiegebruik.

ISabelis op Thu, 10 Nov 2011 20:17:18 +0100

Sorry, het adres is promotie@ligfiets.net!
dank aan de eerste inzender die zijn eerste zending retour kreeg vanwege een foutje in het adres.
Namens de jury,
Ida Sabelis

jack op Fri, 11 Nov 2011 08:25:47 +0100

ook het verkeerde mailadres dat in het artikel stond is hersteld

MichielAdriaan op Mon, 21 Nov 2011 14:10:19 +0100

Ik doe niet mee: Waarom zou je iets dat goed is veranderen?
Niet iedere verandering is een verbetering.
Meestal vinden naams- en/of logo-veranderingen plaats in het bedrijfsleven. Maar voor zover ik weet is de NVHPV geen commerciële organisatie. Waarom dat dan na-apen?
Of zit er druk vanuit adverteerders achter?

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst log in of register.