Ligfiets& nummer 5

Gepubliceerd op

De persen draaien, het aftellen kan beginnen. Bij deze een voorproefje.

Pagina 7. Een vernieuwd logo, daar is onze promotiecommissie naar op zoek. Het huidige logo straalt technisch vernuft uit, het nieuwe moet uitstralen dat de vereniging een brede lobby voert voor het ligfietsen. En de winnaar krijgt... het nieuwe logo opgespeld in goud of zilver.

Pagina 8. Een terugblik op de kampeerweekenden dit jaar in de herfst en met pasen. Zo deplorabel het weer was deze zomer, zo memorabel was het tijdens de treffens. Wie wil instappen in het enthousiaste organisatie team?Pagina 10. In de onderhouds reeks lees je dat een moderne lamp zo'n 50 lumen per watt levert, en dat de keuze qua grootte en bundelvorm daarbij enorm is. Geniet, maar verblind met mate.

Pagina 12. Alwin Visker is een NVHPV-er in hart en nieren, gezien zijn pogingen om wedstrijden te winnen met intelligente truuks. Bij de wedstrijd in Groningen zijn alle bochten linksom, met een driewieler kun je daarop anticiperen door rechts een hogere band te monteren.
Voeg daar nog wat spoorverbreders aan toe en je bent het haasje!

Pagina 15. De infracommissie denkt met u mee deze herfst. Waar automobilisten kunnen vastklampen aan de middenstreep op donkere polderwegen, moeten wij ons licht laten schijnen op afbrokkelende asfaltranden. Een pleidooi voor kantmarkering.

Pagina 16. Een nieuwe aflevering van De Forensroute Van. Ditmaal door de bollenstreek, in kleur maar zonder geur.

Pagina 19. Heinz Bentlage heeft nog nooit hoeven sturen tijdens een wedstrijd, want hij is stoker achterop de tandem. Tijdens de wedstrijd in Rütenbrock net over de grens probeert hij het toch eens solo. Niet onverdienstelijk, maar ja, dat bochtenwerk he.

Pagina 20. TEST TEST TEST. Raptobike Midracer. TEST TEST TEST.

Pagina 24. De meelees vakantie gaat dit keer naar Spanje, en alle verrassingen die de witte weggetjes op de kaart te bieden hebben.

Pagina 30. ROAM, de Roll Over America, heeft ligfiets.net bijna een maand lang in zijn greep gehad. In Ligfiets& de nabeschouwing in twee delen. Deel 1: de voorbereiding. De tocht begint in de Rockies, en 7 weken tevoren vertrekt je velomobiel per boot. Ach ja, dan bestel je er toch gewoon nog een.

Pagina 32. Klimmen met de ligfiets. Gerrit Boudewijn laat zien hoe dat moet.

Pagina 34. Paard op de weg. Help wat nu? Een duidelijke instructie. "Betreed nooit en dan ook echt nooit een erg smalle tunnel of brug terwijl er een paard op of in aanwezig is." Mee eens maar... wat als je nietsvermoedend al het tunneltje ingestoven bent?

Pagina 36. Onze vast recencent Manuel Stoffers prijst NRC Next voor haar special over snelfietspaden en stroomlijnfietsen. Maar de gedachte om met 70 kilometer per uur naar je werk te fietsen mag van hem naar het rijk der utopieën.

Reacties

RodePioneer op vr 28 okt 2011 om 09:26

Quote:[I] Het huidige logo straalt technisch vernuft uit, het nieuwe moet uitstralen dat de vereniging een brede lobby voert voor het ligfietsen.[/I]

Ik dacht dat we een NVHPV waren en niet een NLFF.

RodePioneer op vr 28 okt 2011 om 09:27

Het moet natuurlijk NLFV in het vorige bericht.

wakkermans op vr 28 okt 2011 om 09:59

Het beleidsplan http://www.ligfries.com/bestuur/MenskrachtMaaktMobiel.pdf
is hier vrij duidelijk over:
In de praktijk is voor de NVHPV de naam ‘ligfietsvereniging’ al jaren ingeburgerd. Het formeel afserveren van HPA en HPB verandert daar weinig aan. De naam is ook in de praktijk al Nederlandse Ligfietsvereniging. Dat kan als erkende bijnaam in het huishoudelijk reglement opgenomen worden. In officiële stukken zal altijd NVHPV gebruikt blijven worden. Hiermee wordt aangesloten bij de namen van ons blad en de internetsite. Die laten zien dat de ligfiets dominant is, hoewel de rest zeker welkom is.

walter op vr 28 okt 2011 om 13:47

Benieuwd naar het stuk over klimmen op de ligfiets.

GerritBoudewijn op vr 28 okt 2011 om 18:36

Geïnteresseerden in het artikel over "Klimmen met de ligfiets" kunnen alvast een voorproefje nemen op www.bocycle.nl. Dus, Walter....

walter op vr 28 okt 2011 om 19:15

Gerrit,

ben ik al geweest, en heb al enkele vragen/opmerkingen geplaatst.

mars op ma 31 okt 2011 om 14:34

@Rembrandt. Ik kan mij de discussie tijdens de ALV nog goed herinneren en ook de tekst in het Huishoudelijk Reglement geeft daar invulling aan: "Ligfietsvereniging NVHPV" is de enige toegestane alternatieve naam voor de Nederlandse Vereniging voor Human Powered Vehicles. Het bestuur houdt zich hier echter zelf bewust niet aan.

Mijn zorg over het nieuwe logo is echter een andere. Het huidige logo sluit aan bij de doelstelling van de vereniging zoals deze verwoord is in de statuten; het uitgangspunt voor het nieuwe logo wijkt hier kennelijk bewust van af. Het lijkt erop dat de NVHPV een lobbyvereniging dient te worden die feitelijk vergelijkbare taken heeft als de Fietsersbond. Het verbaast me ook (nou eigenlijk verbaast het me niet) dat de beslissing om het logo te veranderen niet eerst aan de ALV is voorgelegd.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.