Vrijdagbericht 21 oktober 2011

Gepubliceerd op

Het maken een velomobiel, de Varna als velomobiel, ontwerpwedstrijd (deel 2), absurde uitvindingen en rechts heeft voorrang!

Het maken van een velomobiel

Het wachten op een nieuw type fiets kan lang duren. Velomobiel.nl laat in grove stappen de diverse stadia zien van ontwerp naar het resultaat. Maar Rick Wianecki laat nog meer zien van zijn lopende velomobiel project op 'The Recumbent Bike Forum'. Hier is het wat overzichtelijker te zien dan op het forum, maar deze loopt behoorlijk achter.

De Varna als velomobiel

De gestroomlijnde ligfiets de Varna (Orpheus) uit 1998 wordt onderhanden genomen om een velomobiel te worden. De Varna lag stof te verzamelen in een opslagruimte. Een velomobiel? Dat kan niet? Toch wel! Met een kantelsysteem. Niet iedereen is het eens met de ombouw…
Over kantelsysteem gesproken, Drymer maakt er ook gebruik van, ook de toekomstige Raptotrike.

Ontwerpwedstrijd (deel 2)

Voor de ontwerpwedstrijd van de HPV is veel inspiratie op te doen op het onvolprezen velomobileseminar2012.blogspot.com.
Kijk eens aan, we krijgen net een bericht over een vierwiel ligfiets binnen, de YanBike van Jan van Zelderen. Deze fiets is uitgevoerd met een zelfcentrerend stuur, d.w.z. het stuur komt automatisch in de middenstand terug.

Absurde uitvindingen voor ligfietsers

Om de rest van de wereld te laten zien hoe snel er wordt gefietst is een vest gemaakt. In het rugpand wordt met grote tekens de snelheid getoond. Geen idee waar dit goed voor is, behalve om te imponeren, maar voor ligfietsers zou dit in het voorpand moeten worden gemonteerd, om van velonauten nog maar te zwijgen. Op LifeHacker is een discussie gaande.
Nu we toch bezig zijn: hoe raadpleeg je een iPad (type: wat groot uitgevallen smartphone) op de fiets? Voor de Samsung Galaxy Tab is een houder gemaakt. En? Past weer niet op een ligfiets. Trouwens we zien je de Tab ook niet aflezen tijdens het fietsen op een 'normale fiets': "Wat? Momentje… eehhm". Klonk!

Rechts heeft voorrang!

Als je van rechts komt, neem je voorrang ongeacht de consequenties. Ook staren naar degene, om toch voorrang te krijgen, helpt dan niet!

Let op! Het is tijd om de winterbanden eindelijk eens op je fiets te zetten!

Reacties

MarkJRullens op di 25 okt 2011 om 19:27

Het vest met de snelheid kan je achterop je toptas hangen :)

Hmmmm, de winterbanden zitten altijd al onder de fiets die dan het meest gebruikt wordt, een MTB met lage bandenspanning fietst ff lekkerder in de sneeuw :)
(ook gewoon goede (net nieuwe) zomerbanden onder de auto, nooit echt last van gehad)

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.