Nieuw: LEL met voorjaarsweer

Gepubliceerd op

De zomercompetitie is gister afgesloten met de tijdrit over de Houtribdijk. Met het stralende weer, een voor LEL nieuwe winnaar, die niet in een Quest rijdt en 39 deelnemers kan gezegd worden dat het een speciale editie was.

En, wat in het aankondigingsbericht al verwacht werd, is gebeurd. De grens van 60km/u gemiddeld is gepasseerd. Daniel haalde in zijn Evo K met racekap een gemiddelde van 60,9km/u. Een rijder die door hem werd ingehaald had even het gevoel stil te staan. Het tegendeel is waar, hij reed op moment al 56km/u. Daniel echter minstens 70 op dat stuk. Hans was tweede en Alwin derde.

De foto's van de geprinte uitslagen geven het idee dat Swannette niet de snelste vrouw was. Het podium bestond echter uit Swannette, Yvonne en Wendy. Het verhaal hier achter heeft de verslaggever maar half meegekregen. Uiteraard zijn we benieuwd naar het hoe dat zit.

Snelste op twee wielen was Pieter 47,2km/u. En hoewel zijn M5 CHR verre van 'standaard' is, is dat gewoon heel hard.

Opvallend was de grote hoeveelheid 'dakjes'. Alle varianten waren aanwezig, net als een breed spectrum aan extra materiaal om wielen en over voetgaten. De rijder natuurlijk is altijd nog van grote invloed op de snelheid. Stefan reed met z'n ouwe trouwe Q89 en een oud model dakje naar een zevende plaats.

De wedstrijd had ook invloed op de hogere regionen van de stand in de zomercompetitie. Maar, wat het effect precies is geweest, is nog niet bekend.

Reacties

martenjn op ma 17 okt 2011 om 13:27

Wat ik begreep is dat de snelste vrouw uit de uitslag geschrapt is omdat in haar fiets een hulpmotor aanwezig is en dat het bijzonder aannemelijk is dat ze deze tijdens de wedstrijd ook heeft gebruikt.

theovdbroek op di 18 okt 2011 om 07:51

Prachtig evenement en met plezier aan meegedaan. Door onbekendheid met het racegebeuren (1 ste LEL) ben ik de transponder vergeten, gelukkig heeft de organisatie mij met de klok gemeten. Nu ben ik op zoek naar de uitslag van de LEL race (niet het totaal klassement).
Met dank aan de organisatie !

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.