Vrijdagbericht 14 oktober 2011

Gepubliceerd op

In het nieuws

In het nieuws

Gemeentereclame op een Quest

Een toevallige ontmoeting tussen een velonaut en een journalist leidt tot een artikel in De Heraut Online. Ze kwamen elkaar tegen in het gemeentehuis waar ze bezig zijn met bespreken van het ontwerp over 'het buitenleven in de Randstad' om als reclame op zijn Quest te plaatsen.
Tijdens het opmaken word ik op het volgende opmerkzaam gemaakt: Gun jezelf de ruimte.... Dus: het is geen nieuw concept voor gemeentes.

Ligfietsen huren

In het magazine Daarbuiten van Stayokay (jeugdherberg voor de iets oudere onder ons) staat een leuk stuk over ligfietsen in de Alblasserwaard geschreven vanuit het perspectief van beginnende ligfietsers. Ze trekken er op uit op een gehuurde trike en een ligfiets.

Meer honden

In het vrijdagbericht van vorige week zat een filmpje over een trike die mede voortbewogen werd door een hond. Dit is opgemerkt, want op de het reuze interessante velomobileseminar2012.blogspot.com (had je ooit gedacht dat de Messerschmitt - auto - voortgekomen was uit een velomobiel uit 1946?) komt een heel ander ontwerp voor. Er is maar één die het principe niet begrijpt, afijn, kijk maar!

Cycle Video Day

In het zelfde bericht ging het ook over Cycle Video Day.
Hier zijn alle videoberichten te vinden. Veel Britten, behoorlijk wat Nederlanders, en een verdwaalde Amerikaan, Canadees, Fin en Deen hebben de moeite genomen om een video op te sturen. In Nederland zijn het alleen maar ligfietsers of velonauten. Hoe zou dat komen? Het geeft wel een scheef beeld.
David Hembrow wrijft het er nog eens een keer in: hier worden de (niet met verf gesuggereerde) fietspaden zelfs geveegd!

En de winnaar is?

De afgelopen week was 'Heel Nederland fietst!' het motto voor bedrijven. De winnaars zijn bekend gemaakt. Wie denkt, wat heeft dit met ligfietsen te maken, moet hier of hier maar kijken. Niet?
Bekijk het filmpje dan maar.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.