Vrijdagbericht 7 oktober 2011

Gepubliceerd op

De Evolve vouwtrike, een toekomstige ligfiets, video's en maandag a.s. Cycle Video Day

Evolve vouwtrike

Bij Evolve is een trike ontwikkeld die in minder tijd (6 sec.) kleiner te vouwen is dan gebruikelijk. De opgevouwen trike past in een kleine auto. Als het achterwiel wordt verwijderd, past het in een grote koffer, plunjezak of in een Smart terwijl de stoelen in de achterste stand staan. Ook niet onbelangrijk: toch rijdt deze trike veilig en comfortabel, ook boven de 80 km/u. Aldus het persbericht van het Californische bedrijf.
Via de site zijn verschillende video's te zien.

Toekomstige ligfiets?

Een ontwerpvoorstel, alweer uit 2009, voor een mogelijke ligfiets is te zien op trendsupdates.com. Om efficiënt te kunnen fietsen lijkt de continu variabele transmissie (CVT) op het naafloze voorwiel iets minder geslaagd maar is wel een mooie techniek. Je rijdt wel altijd in de juiste versnelling. Zie ook Coroflot.com (Mathew Zurlinden).

Video's

Een paar aardige video's zijn de hondaangedreven trike (Marianne T.: de hond lijkt het echt naar zijn/haar zin te hebben, samen met het baasje) en de fietsende waterjet printer. Voor de ROAM-liefhebbers is er een bijna half uur durende video met een gesprek met de diverse rijders. Gerelateerd aan het onderstaande bericht (oké ver gezocht, maar misschien kom je ze tegen): het wordt donker, dus is je fietsverlichting in orde? Anders: Ninjaaaaaaa!!!! van Quemo.

Cycle Video Day

XL-Network maakte ons op het volgende item van Magnatom attent. Maak maandag 10 oktober een video van de dagelijkse fietstocht en upload deze naar YouTube. Wat je laat zien is geheel aan jou, maar het idee is wel dat je de allerdaagse dingen in beeld brengt. Daarna laat je het Magnatom, de bedenker van Cycle Video Day, weten. Doe ook mee, er hebben al tientallen mensen toegezegd. Meer informatie kun je vinden op de Cycle Video Day website.

Reacties

twilwel op vr 07 okt 2011 om 15:38

Steve Jobs op een ligfiets refereert uiteraard aan de beroemde quote: "the computer is a bicycle for our minds"

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.