Optima Highbaron test

Gepubliceerd op

De Optima Baron is inmiddels een legende. De fiets in Highracer uitvoering is getest door Bentrideronline.

De test staat hier en is het resultaat van het verschijnen van de productiemodellen op de Amerikaanse markt. De fietsen zijn een aantal weken geleden bij de dealers in de showroom gearriveerd. Er wordt aangegeven dat een highracer waarschijnlijk zeker geschikt zal zijn voor de amerikaanse markt omdat grote wielen daar erg populair zijn. De grote wielen, gecombineerd met relatieve lage zithoogte maakt het fietsen ook mogelijk voor rijders die zelf niet heel lang hoeven te zijn.

In een reactie op een bericht op ligfiets.net schreef een van de ontwerpers: "De reden dat de High Baron iets hoger is dan de meeste highracers, is dat we gestreefd hebben naar een highracer waar juist kleinere mensen goed op passen. Klinkt tegenstrijdig... maar bij deze fiets heb je geen last van crank-wiel-overlap vanaf een binnenbeenlengte van circa 73cm (bij 2x 700C!). Dit, gecombineerd met de bekende Baron kettingloop maakt dat je met deze fiets makkelijker korte bochtjes draait dan met de meeste andere highracers. "

De test op Bentrideronline noemt een tijd tussen presentatie en productiemodellen van ongeveer een jaar. De fiets is voor wat ligfiets.net betreft echter in april gepresenteerd.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.