Vrijdagbericht 16 september 2011

Gepubliceerd op

Hindernissen in de Fietsrouteplanner, formule 1 coureur fietst, Battle Mountain video's, Internationale Velomobiel Seminar 2012 in Dronten, en 'Mr. Magoo? Trike! Velomobiel!'.

Hindernissen in de Fietsrouteplanner

Het is vanaf nu mogelijk om een route uit te stippelen met de Fietsrouteplanner met weinig of geen hindernissen voor bijvoorbeeld lange fietsen (tandems, fietsen met aanhangers, ligfietsen, velomobielen) of voor brede fietsen (fietsen met aanhangers, trikes, velomobielen).
De aanpassing voor de route gebeurt in het 'Geavanceerd'-menu door bolletjes naar links te schuiven om de bepaalde hindernis(sen) te vermijden.
Verkeerslichten zijn nu nog niet opgenomen in de hindernislijst (een technisch probleem).
Ook is het menu, buiten het standaard Nederlands, ook in het Duits en het Fries te verkrijgen.
(illustratie: TheoZ)

Formule 1 coureur pakt de (lig-)fiets!

Adrian Sutil scheurt met een ligfiets van Troytec over het circuit: "… niet dat het sneller gaat, maar wel vanuit het juiste Formule 1 perspectief".
Volgens de Troytec site maakt Adrian Sutil deel uit van een steeds groeiende schare, Revolution, ligfiets fans. Met zo'n ligfiets kan het circuit ook vooraf geïnspecteerd worden. "De fiets rijdt sensationeel met een zitpositie zoals in mijn dienstwagen, met bijpassende snelheid".

Battle Mountain video's

Op YouTube zijn inmiddels al een aantal video's verschenen van de snelheidswedstrijden bij Battle Mountain t.b.v. de World Human Powered Speed Challenge 2011.
Maandag, dinsdagavond, woensdagmorgen, en woensdagavond.
Het eerste record is dinsdag gevallen, Greg Westlake reed met de Avos Arrow 73,51 km/uur!
De wedstrijd duurt tot en met zaterdagavond (Amerikaanse tijd).

Internationale Velomobiel Seminar 2012 in Dronten

Volgend jaar zal van 7 september t/m 9 september zal het internationale velomobiel seminar worden gehouden in het gebouw 'De Meerpaal' op het Meerpaalplein van de gemeente Dronten. Er worden experts, ontwikkelaars, uitvinders en fans verwacht uit de hele wereld. De organisatie is in handen van de NVHPV.
De vorige versie van dit seminar vond plaats in Kopenhagen in 2009.

Het seminar draait om vier thema’s:
    [*] Velomobiel Treffen
    [*] Infrastructuur
    [*] Techniek
    [*] Promotie/Communicatie
Johan Vrielink, oprichter van Flevobike en gerenommeerd ligfietsontwerper is verantwoordelijk voor de organisatie van het thema techniek. Johan Vrielink heeft er al een blog aan gewijd, vol met ideeën over voormalige en toekomstige projecten. Hij vraagt om mee te denken!

Aansluitend past hierbij een zelfbouwproject voor een velomobiel:

Mr. Magoo? Trike! Velomobiel!

Op BentRiderOnline zijn foto's verschenen van een trike, de Rover van TerraTrike, bekleed met (traag-)schuimmatrassen, oorspronkelijk bestemd voor de camping. Het is een prototype gemaakt door ev-Liberty.
(Mr. Magoo is een karakter uit een tekenfilmserie).

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.