Vrijdag bericht

Gepubliceerd op

Kleinere Quest, Ligfiets& verhaal over paarden en ligfietsen, nieuwe banden van Schwalbe en een ketting verkorter voor een ligfiets

Kleinere Quest
Na veel werk (ontwerp, plug maken en deze schuren en plamuren (bis), polijsten) is de body gereed. Nu moeten nog mallen voor de wielkasten en kettingenkappen gemaakt worden.
Deze Quest XS is een stuk korter - 25 cm -, de deksel ligt wat lager - 5 cm voor minder frontale oppervlakte - maar heeft verder dezelfde spoorbreedte. De smurfenhoed is, voor de een Quest, daarentegen forser en lijkt meer op die van de Mango of de Strada. Over gewicht wordt niet gesproken, maar theoretisch zou de Quest XS lichter moeten zijn.
Zit ik met de vraag: komt er ook nog een Quest XL?
Foto: velomobiel.nl (illustratie verwijderd)

Ligfiets& verhaal over paarden en ligfietsen

Onder het hoofdstuk 'Paarden en ligfietsen: Hoe worden ongevallen voorkomen?' wordt het op bokt.nl zeer gewaardeerd dat er een mooi artikel van Sjef Buiks staat in het Ligfiets& over hoe te handelen bij ontmoetingen met paarden en hun ruiters. Ook wordt er nog verwezen naar een ander topic (Paarden en ligfietsen) van twee jaar geleden.

Nieuwe banden van Schwalbe

Op het velomobilforum.de is het opgevallen dat Schwalbe voor 2012 nieuwe of verbeterde banden in haar assortiment heeft. Het betreft:
De Tryker, een band speciaal ontworpen voor trikes en velomobielen, is uitvoerig getest tijdens ROAM.

Ketting verkorter voor een ligfiets
Greenspeed maakt het mogelijk om de ketting automatisch aan te passen aan de diverse coureurs en beenlengtes. En dat zonder smerige handen te krijgen!

Reacties

MaartenSneep op vr 09 sep 2011 om 00:05

Bij de Quest XS is niet eens zozeer het kleinere frontale oppervlak van belang, maar het feit dat je later in de fiets zit. Daarmee verlaag je het zwaartepunt, en daarmee vlieg je minder snel uit de bocht. Kleinere Quest rijders moeten nu relatief hoog in de fiets zitten om nog over de neus heen te kunnen kijken.

RodePioneer op vr 09 sep 2011 om 17:00

Waarom een Photoshop actie op die foto? De fiets is nog lang niet af. Verder is de voorgang natuurlijk wel enorm goed nieuws.

MarkJRullens op vr 09 sep 2011 om 17:44

Later in de fiets, LOL, ff eerder naar bed Maarten :)

(Typo's kunnen grote gevolgen hebben ;)

En waarom niet mogen fotosjoppen?
Zo kan iedereen het te verwachten resultaat zien toch?

MichielAdriaan op vr 09 sep 2011 om 18:36

Ik heb de afgebeelde kettinglengte-aanpasser jaren geleden al gezien op 'n Wheels Reinvented trike (tijdens het eerste 'Trike-Treffen').
Dat geeft verder niet maar om het nu te presenteren als een "primeur"...

sjef op vr 09 sep 2011 om 18:43

Wat leuk dat ons artikel hier genoemd wordt. Ik had wel gehoopt dat mijn naam na 20 jaar aanwezig te zijn in het ligfietswereldje goed gespeld zou worden.
Voorts had ICE een jaar of 6 geleden al de kettingverleng/verkortoptie via dit systeem, handig voor bij de huurfietsen.

Sjef

sjef op vr 09 sep 2011 om 18:49

Edit: ik heb Ligfiets& nog niet gelezen maar wat in het ingescande artikel opvalt, is dat mijn co-auteur mist die een substantieel deel heeft geschreven aan dit artikel in haar hoedanigheid als paardenarts, paardrijdster en wedstrijdjurylid en ikzelf, dierenarts en ligfietser.

TeJayLigFts op vr 09 sep 2011 om 21:57

Beste Sjef, met rode kop verbeterd.

MaartenSneep op vr 09 sep 2011 om 22:15

@Mark: 't', 'g': ze zitten in elk geval nog naast elkaar op het toetsenbord.

Wat mij betreft hoort een foto bij een nieuwsbericht niet met photoshop bewerkt te worden. Dit geeft inderdaad een verkeerd beeld bij het nieuws: dit is nog lang niet het stadium waarin de Quest XS zich bevindt.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.