Prijs deelbare Toer-racekap bekend

Gepubliceerd op

Velomobielonderdelen.nl maakte gisteren de prijs van de laatste variant van hun kappen bekend.

Na de introductie van de racekap en de toerkap, is nu de laatste variant, de deelbare versie bekend. Op de blog van Wim staat een lang verhaal over de opbouw, de prijs en een uithaal naar de Sinner variant.

Reacties

aerocam op za 13 aug 2011 om 19:48

Beste redactie,
Jullie schrijven dat ik 'uithaal' naar de Sinner variant. Het enige feit waar ik in deze posting melding van maak is dat onze kap 400 gram lichter is. Niet meer en niet minder.
Groeten,
Wim Schermer
Velomobielonderdelen.nl

jack op ma 15 aug 2011 om 10:15

Wim,

Ligfiets.net is een onafhankelijk medium en zal zich ook zodanig opstellen. Als in een stuk een verwijzing gedaan wordt naar een andere fabrikant zal ook daarnaar een link worden gelegd.

Maar eigenlijk snap ik de vergelijking niet die in het stuk wordt aangehaald.
Binnen een tekst die gaat over velomobielonderdelen.nl kappen komt ineens een verhaal naar voren over kappen van een collega bouwer. Daarin wordt een vergelijking gemaakt met slechts enkele elementen (gewicht en veronderstelde gebruikservaring).

In hoeverre de "uithaal" een speldeprikje is of zwaarder laat ik liever aan de lezers. Naast het gewichtsverschil wordt volgens mij in het stuk ook geschreven over een discussie over zichtbeperking, de aanwezigheid van zichtbeperking lijkt bij de video van een van de ontwikkelaars nu niet echt zeer aanwezig en wordt volgens mij door hen ook betwist. De voor- en nadelen van de kappen laat ik ook eigenlijk liever over aan testverslagen of testen van onafhankelijke media.

Als een vergelijking moet wordt gemaakt lijken mij namelijk gebruikservaringen van derden en ook zeker de prijs van groot belang. De nieuwe kap van velomobielonderdelen.nl is bijna 200 euro duurder dan de kap van Sinner.

Ik ben wel erg geinteresseerd in de verschillen die jullie zelf hebben ervaren bij de verschillende kappen maar dan liefst wel van het eigen merk. Dit omdat daarmee ook wordt gereden en gebruikservaringen is opgedaan.
Vergelijkingen met de kappen van andere fabrikanten zal gerust wel gedaan worden door de lezers/kopers zelf. En uiteraard, daar ligt wel een van de toegevoegde waarden van de uitstekende testverslagen in bladen zoals Ligfiets&.
De meeste ligfietsers kunnen op basis van informatie die ze hebben verkregen volgens mij goed zelf criteria naast elkaar zetten om te komen tot een voor hen juiste keuze voor het een of het andere type.
Groeten,
Jack

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.