Hp velotechnik Gekko

Gepubliceerd op

Hp velotechnik heeft de vouwbare trike Gekko aangepast en levert nu ook een niet-vouwbare variant van de driewieler. De bedoeling is hiermee een trike te leveren als instapmodel. De officiele introductie van de fiets zal gebeuren op Eurobike.

Hp velotechnik geeft aan dat het ondanks een instapprijs geen concessies gedaan zijn aan kwaliteit. Dus zoals we gewend zijn van deze fabrikant is de fiets van prima kwaliteit. Voor de kopers zou de fiets geschikt moeten zijn voor mensen die op zoek zijn naar een sportief toermodel driewieler.

Bij deze nieuwe variant is het vouwsysteem weggelaten, maar de fiets is nog steeds deelbaar uitgevoerd. Als de fiets uit elkaar is gedeeld ontstaat volgens de fabrikant een compact geheel.

Binnen 1 minuut blijft er van de trike totaal 103 x 58 x 83 centimeter over. Het voorwiel zit vast met een snelspanner en als ook die wordt verwijderd resteert een volume van 110x52x73 centimeter.

De driewieler wordt gemaakt van aluminium van het 7005 soort. Door de keuze van dit materiaal blijft het gewicht van de fiets beperkt tot 15,4 kilo. Het totaalgewicht van rijder en bagage op de fiets mag volgens de fabrikant 130 kilo zijn. 25 Kilo daarvan mogen gebruikers op de bagagedrager meenemen.
De fiets zelf wordt zeer stijf genoemd en door de behoorlijke afstand tussen de voorwielen en de zithoogte van 35 centimeter moet de trike erg stabiel zijn. De zithoogte op de fiets is niet te laag gemaakt om ook in het verkeer nog goed zichtbaar te zijn en ook om zelf goed te kunnen zien.

De fiets wordt ook lieverbaar als Gekko E-Trike en daar biedt de fabrikant 2 verschillende ebike oplossingen. Voor prijsbewuste liggers is de BionX mogelijk. Die motor geeft 26 V aandrijving en een koppel van 25 Nm. Met een 250 Wh LiMn-Akku is de afstand die je met ondersteuning kunt afleggen ongeveer 65 kilometer. Wil je het allemaal wat luxer en sterker kun je kiezen voor de nieuwe BionX 48 Volt uitvoering van het type PL 250HT SL XL. Die motor weegt hetzelfde als de 26 volt variant, maar geeft 40 Nm ondersteuning en zou je ongeveer 105 kilometer ver moeten brengen. De motor ondersteunt tot 3x je eigent trapkracht.
Hp velotechnik levert de electrische ondersteuning voor driewielers al vrij lang af fabriek. Ze hebben een aangepaste versie van het systeem ontwikkeld en een aantal specificaties door de fabrikant laten aanbrengen zodat de electromotor zich beter leent voor het gebruik op de ligfiets.
Ook leuk, je remt bij beide Bionx motoren ook op de motor af en genereert daarmee weer stroom. Dat levert natuurlijk een besparing op.
Als je de fiets toch helemaal leeg aan de lader zet dan is hij na ongeveer 3 uur weer vol. De lading kost volgens HP ongeveer 12 cent

De prijs van de basisuitvoering van de Gekko is ongeveer € 1.890,-
Met electro motor beginnen de prijzen bij ongeveer € 3.380,-

Uiteraard zijn vele opties mogelijk, die kun je bij het bestellen aangeven. Iedere fiets wordt handgebouwd in de fabriek in de duitse plaats Kriftel. De fabrikant geeft 10 jaar garantie op het frame en geeft aan dat rijders van 1,60-2,00 meter lang op de fiets zouden moeten kunnen passen.

In het voorjaar van 2012 wordt met de productie gestart.

Meer informatie is te krijgen bij hpvelotechnik.com

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.