De Holland Express rapporteert

Gepubliceerd op

Een kort berichtje van de Holland Express (de ROAM-rijders uit Nederland) vanuit Miles City in Montana.

De tot nu toe gevolgde routes en omgeving zijn erg mooi en zeer de moeite waard. Montana is een glooiend gebied, oa. de Yellowstone River. Maar ook de Rocky's zijn de moeite waard. De mensen zijn uitermate vriendelijk en geïnteresseerd in de fietsen. Zo krijgen we vaak de vraag waar de motor zit en of ze een foto mogen maken. Ook staat er om de haverklap een auto langs de kant van de weg of passeren ze ons om de fietsen op de gevoelige plaat vast te leggen. Tevens vragen ze of ze even binnen mogen kijken.

De afstanden van gemiddeld 200 kilometer per dag zijn boven verwachting goed te doen. Het klimmen valt best mee, vooral op de doorgaande wegen. Die zijn over het algemeen niet al te steil. Het enige wat het klimmen extra lastig maakt zijn de hoge temperaturen (35+ graden). Bij de doorgaande wegen pakken we soms de interstate (lees: snelweg) als het niet anders kan. Daar rijden we over de shoulder (lees: vluchtstrook) en daar wil af en toe nog wel eens restanten van kapotgereden autobanden liggen. De metalen bewapening hiervan wil dan wel eens de oorzaak van een lekke band zijn. Maar over het algemeen gaat het prima. Ook het verkeer houdt goed rekening met ons en vrachtwagens wijken, als ze de mogelijkheid hebben, uit naar de linker baan.

De campings zijn over het algemeen goed met hier en daar een uitzondering, zoals een trein die de hele nacht om het half uur langs komt en toetert (dit moet in verband met de spoorwegovergangen) of een camping zonder douche. In dat laatste geval konden we gebruik maken van de douches van een nabijgelegen high school.

De mensen van het SAG-team (Support and Gear) doen uitermate hun best om alle rijders zo goed mogelijk te helpen. Ook zij maken lange dagen zonder dat ze het plezier hebben van het fietsen mogen beleven. Hier zijn wij hun uitermate dankbaar voor. Helaas zijn er ook rijders die niet goed voorbereid (bijvoorbeeld geen GPS) op pad gaan en hierdoor de weg kwijt raken of de verkeerde kant op fietsen. Hierdoor moet het SAG-team soms kilometers ver omrijden om iemand te zoeken. Het feit dat ze ook niet ergens langs de route staan bemoeilijkt het zoeken. Tot nu toe is het altijd nog gelukt om de mensen te traceren. De dankbaarheid van de mensen met fysieke problemen, zoals zere knieën of enkels, is groot.

Het ontbijt en het avondeten wordt verzorgd door Winda en een groot gedeelte van de Holland Express mag hiervan meegenieten. Ook vanavond was het weer raak met een lekker groot bord met pasta en cheescake als toetje. Wij zijn bevoorrecht dat we zo door hun in de watten worden gelegd.

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.