F-lite banden "verslaan" de Schwalbe Tryker

Gepubliceerd op

Op de blog van Wim Schermer staat een vergelijkende test tussen twee nagelnieuwe banden.

In de blog worden de Gocycle banden vergeleken met de nieuwe Schwalbe Tryker. De Gocycle banden worden inmiddels door Flevobike onder de naam Flite verhandeld. Deze nieuwe band is op Cycle Vision gepresenteerd. De Tryker was later klaar en zal getoond worden op Eurobike. De Schwalbe band is echter aanmerkelijk langzamer dan de F-lite banden. De volledige test staat dus op de blog en levert een heel stuk interessant leeswerk op!

Reacties

NoStress op za 23 jul 2011 om 14:28

Het is niet een helemaal eerlijke vergelijking in Wim zijn blog denk ik. Wim is uitsluitend geintressert in snelle banden. De triker had het kunnen zijn volgens zijn specificaties, maar is dat niet geworden. Dat wil niet zeggen dat het een slechte band is. Ik ken de band verder niet, dus zal me van commentaar onthouden.
Wel kan ik de bevindingen over de F-Lite banden onderstrepen. Ze zijn super. Echt een vlotte en zeer comfortabele band.
Http://brandweerquest.blogspot.com/2011_07_01_archive.html
Let op! Uiteraard een veel krappere draaicircel bij de Quest. Bij de Mango past hij voor geen kanten binnen de wielkast.
Duurzaamheid is uiteraard nog niks over te zeggen. Ik heb er nu ca.950 km mee gereden. 1 keer een gescheurde binnenband gehad.

aerocam op za 23 jul 2011 om 15:11

De kop 'F-lite banden verslaan de Schwalbe Tryker' is te kort door de bocht.
Ik heb GoCycle banden vergeleken met de Schwalke Tryker. In de nabije toekomst zal ik de GoCycle naast de F-lite en nog wat banden naast elkaar vergelijken. Tot dat moment is de tekst naar mijn mening voorbarig en onjuist.
De levensduur van de GoCycle is tussen 4000 en 7000 km. De lekbestendigheid is goed tot op tweederde van de levensduur.
Groeten,
Wim Schermer

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.