Kreuzotter.de

Gepubliceerd op

Sinds een aantal jaren was deze populaire site voor rekenkundigen verdwenen. Maar inmiddels staat hij er weer!

Op de blog van Wim Schermer kwamen het bericht tegen dat kreuzotter.de weer via de gewone manier te vinden was. Er waren alternatieven in internetarchieven, maar de maker zelf had ooit geschreven dat de site met hem zou sterven.

Reacties

mavawa op za 16 jul 2011 om 22:34

Het rekenmodel dat David Hembrow met een aantal Mango-varianten heeft aangevuld, staat hier: http://www.hembrow.eu/personal/kreuzotter/espeed.htm

twilwel op zo 17 jul 2011 om 20:57

Het rekenmodel van de Kreuzotter site en de versie van David hebben een verschillende broncode. Aan de broncode heeft David echter niets gewijzigd, dus zijn er kennelijk twee verschillende versies geweest. Uitkomsten van beide modellen kunnen dus niet direct met elkaar vergeleken worden.
Wie weet welke versie het meest accuraat/up-to-date is, mag het zeggen.

MaartenSneep op zo 17 jul 2011 om 22:35

Je kan rekenen wat je wilt, maar uiteindelijk zal je met metingen moeten vergelijken. Een SRM meter meet het vermogen, en geeft je ook een snelheid (zeker als je hem met een GPS combineert). Het lijkt me dat als je die een maandje op verschillende fietsen monteert, je ook een goed beeld krijgt van de invloed van het wegdek (de grote afwezige in beide rekenmodellen). Uiteraard zal je dan wel dezelfde banden moeten gebruiken, en liefst ook rijders met vergelijkbare massa.

En dan na een maand kan je gaan rekenen. Of je moet dezelfde route rijden met elk een SRM, en dan de resultaten onder dezelfde omstandigheden naast elkaar leggen. (Goed meten is niet makkelijk, maar wel de enige methode om hier duidelijkheid te scheppen: het valideren van het rekenmodel).

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.