Racekap Sinner

Gepubliceerd op

Naast de velomobielonderdelen.nl racekap is er ook een versie van Sinner te koop.
Voor de beide kappen werd dezelfde mal gebruikt, die mal is van velomobiel.nl. Oorspronkelijk wordt de racekap in twee delen gebouwd. Dat is extra werk en minder efficient omdat de twee delen aan elkaar gelamineerd moeten worden nadat ze eerst apart zijn vervaardigd. De versie die Sinner nu heeft staat toe dat de kap uit 1 stuk bestaat. Voor wat betreft afmetingen, alleen de breedte is hetzelfde gebleven.

comfort

Er zijn een aantal kappen door Sinner gemaakt en in gebruik genomen. En ondanks dat het lijkt dat het geheel gesloten fietsen wat minder aantrekkelijk lijkt biedt het rijden met de dichte kap volgens een tester juist heel voordelen. De binnenkant van de fiets is zichtbaar zodat je gps en fietscomputer gewoon te zien zijn. En drinken vanuit een bidon is gewoon te doen, dit maakt de racekap zeer geschikt voor dagelijks gebruik.

Onder de kap zit je dus ruimer, vooral aan de voorzijde. Ze heeft extra, open (!), vensters aan de zijkant, zodat er min of meer rondom is te kijken. Voor een lange, maar heel goede indruk van het rijden met de racekap zie de Duitstalige Aurich video.

Zie ook dit onderwerp in velomobilforum.

Niet onbelangrijk, de prijs, die is per kap 485 euro. En productie vindt plaats bij Sinner zelf, op bestelling gemaakt en houd rekening met ongeveer een week productietijd.

Reacties

jack op wo 06 jul 2011 om 18:34

Geweldig! Vanmiddag is er al een ligfiets.net redactielid bij Sinner geweest. Binnenkort is dus waarschijnlijk al een eerste rij-impressie met deze kap bij dit bericht te lezen.

pjotr320 op wo 06 jul 2011 om 19:19

Ik heb eerder gereden met mijn eigen vm.nl kap, die heb ik verkocht. Deze kap van Sinner is veel doordachter, hij is dan ook geschikt voor dagelijks gebruik. Mijn oude kap was eigenlijk alleen geschikt voor wedstrijden. Ik heb hem uitgeprobeerd op verschillende wegdekken, met wind mee en tegen.

De Sinner kap is vrij ruim, zeker naar voren toe. Zijdelijngs is er genoeg ruimte om opzij te kijken. Opzij kijken met een kap? Ja, deze kap heeft zijruitjes, je kunt ook echt wat zien. Nou ruitjes, het zijn 2 openingen, voor wedstrijden zouden die dicht kunnen.

Het vizier staat ver van je af. Het is zo stevig dat het ook in half open stand, niet klappert. De kap zelf maakt eigenlijk helemaal geen geluid. Hij sluit mooi aan op de instaprand en de turtle deck.

Het waaide flink, handig voor het uitproberen van een aerodynamisch accessoire. Ja, met kapje is sneller en comfortabeler. Niet alleen voor de wedstrijdrijder, ook voor de toerrijder en de forens. De afwerking is keurig.

twilwel op vr 08 jul 2011 om 14:00

Een week hebben we nodig per kap, maar gezien het aantal bestellingen begint er al een wachtlijstje te ontstaan. Bovendien zijn we nog niet 100% tevreden en moet er nog wat getweakt worden. Kappen om mee test te rijden zijn wel beschikbaar. Er gaat in ieder geval 1 kap mee naar ROAM, zodat andere rijders ze kunnen proberen.

wfvn op za 09 jul 2011 om 12:49

Ik vind het prachtig, die kappen. Of ik er iets aan zou hebben? Geen idee maar hoop het nog wel een keer te proberen (als het schip met geld binnen komt)

Als ik de 2 kappen van Schermer en Sinner naast elkaar zet, meen ik naast de zijruitjes ook nog een behoorlijk verschil in de kap zelf te zien. De 'Schermerkap' lijkt wat hoger te zijn. De lijn van de Sinnerkap vind ik mooier maar ik vraag me af of ik daar onder pas (mijn zitting hangt al maximaal onderuit)

twilwel op za 09 jul 2011 om 21:45

De vorm is inderdaad verschillend Wilfred. Roelf heeft er heel wat aan geschaafd, maar de hoogte zal niet zoveel verschil in zitten. De Quest smurfenmuts is namelijk lager dan die van de Mango. De Sinner kap past dus precies op die van de Mango maar komt een stuk boven die van de Quest uit.

TeJayLigFts op za 16 jul 2011 om 09:00

Op http://www.velomobilforum.de/forum/showthread.php?27763-SinnerBikes-Haube-fuer-Mango-Quest-und-Strada&p=351724#post351724 staat het volgende (vertaald):

Ik heb alle drie kappen getest (de toer- en racekap van Velomobiel.nl en de Sinner-kap) - op de Quest -, echter bij zeer verschillende weersomstandigheden.
Ik noem hier alleen de verschillen die mij opviel:

De toer- en racekap en zijn zowel in afmetingen als in het gebruik vrijwel identiek, behalve dat de toerkap kan worden opgesplitst in verschillende delen en die dan in de Quest past.

De toer- en racekap zijn iets lichter dan de Sinner-kap, het verschil is ongeveer 400 gr.

De Sinner-kap geeft een veel groter ruimtegevoel en geeft een betere ventilatie op de Quest, omdat de hoofdopening veel groter is.

Zelfs bij hevige regenval beslaat het vizier van de Sinner-kap niet.

Het Sinner-vizier is veel stabieler, is dat is gunstiger bij half geopend vizier en bij krachtige wind.

Het vizier van de kappen van Velomobil.nl kan men zelf vervangen, omdat je deze zelf uit 0,75 mm Lexan kan snijden. De kap van Sinner is met warmte gevormd, omdat het 3 mm dik is.

De kappen van Velomobiel.nl zijn kleiner en passen beter op de Quest, bij de Sinner-kap zit een ruimte van 4 cm (ruimte voor een spiegel of achterlicht?)

liegender_robert

De tekst is ietwat aangepast voor de duidelijkheid. (Liegender = liggende) Robert rijdt met een Quest, en Wim (Schermer) is vervangen door Velomobiel.nl, evenals Harry door Sinner.

Een andere door de leverancier, Wim Schermer, geleverd commentaar staat op: http://wimschermer.blogspot.com/2011/07/sinner-of-velomobielonderdelen-racekap.html

TeJayLigFts op za 16 jul 2011 om 09:36

Een correctie!
De tekst is ietwat aangepast voor de duidelijkheid. ... en Wim (Schermer) is vervangen door Velomobiel.nl...
Velomobiel.nl hoort Velomobielonderdelen.nl.
Een klein maar belangrijk verschil!

Theo

TeJayLigFts op zo 17 jul 2011 om 08:08

jack op za 13 aug 2011 om 08:03

De racekap wordt tijdens Roam goed gebruikt. In de praktijkproef is gebleken dat tot 28 graden goed met de kap is te rijden.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.