Ligfietsplaza zoekt systeembeheerder(s)

Gepubliceerd op

De LigfietsPlaza zoekt systeembeheerders (v/m). Elementaire kennis van Unix of Linux strekt tot aanbeveling.
Omdat de LigfietsPlaza steeds groter, beter en daarom ook drukker wordt, voldoet de huidige hosting-oplossing steeds minder. De NVHPV heeft daarom besloten de LigfietsPlaza op een eigen server in Nederland te plaatsen.
Voor het beheer van deze server worden nog één of meerdere systeembeheerders gezocht.

Het team van systeembeheerders bestaat nu uit Toni, Mark-Jan en René.
Qua hoeveelheid werk kan het beheer eenvoudig door één persoon verricht kunnen worden, als deze tenmiste nooit op vakantie zou gaan. Vooral voor het verzekeren van de continuiteit zoeken we dus nog één of meerdere beheerders. Normaal gesproken kost het werk vrij weinig tijd. De controles of alles goed draait verlopen grotendeels automatisch. Af en toe zullen er upgrades van software zoals Apache, de Linux kernel of MySQL geinstalleerd moeten worden. Ook als je hier geen ervaring mee hebt is dat geen probleem, voor al dit soort activiteiten worden nu
eenvoudig te volgen procedures opgesteld. Je moet natuurlijk wel elementaire kennis van Unix of Linux hebben.
Dit alles kan uiteraard vanaf thuis, behalve in het zeer incidentele geval dat de harde schijf van de machine het begeeft.

Als het je leuk lijkt om de server van de Plaza te beheren, je Linux kennis te vergroten en aktief te zijn voor de NVHPV, neem dan contact op met René Voorburg plazabeheer@yahoogroups.com .

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit bericht.

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.