Schweeb als oplossing in Utrecht

Gepubliceerd op

Inmiddels al meerdere keren in vele vormen in het nieuws geweest sinds 2008 is het concept van een ligfiets aan een monorail. Het concept wordt soms ook Shweeb genoemd.

We werden nu door een lezer op de hoogte gebracht dat er een voorstel is om de overvolle bussen in Utrecht wat leger te krijgen. Het wordt in ieder geval treffend in beeld gebracht!

Reacties

thijsvk op ma 20 jun 2011 om 22:11

Wat een complete non-oplossing.
Kosten en uitvoering zijn beiden niet realistisch, om nog maar te zwijgen over het feit dat het zo onpraktisch is als de pest.

RodePioneer op ma 20 jun 2011 om 22:16

Voor dat geld kan je een behoorlijk deel van je personeelsbestand in een velomobiel proppen. Levert je even veel op maar wel veel flexibeler.

haak op di 21 jun 2011 om 12:58

Tja, met een velomobiel door Utrecht.... Ik heb destijds veel door Utrecht gefietst, op een tweewieler. Dat kostte moeite genoeg. Dus zo'n 'zweefverbinding' kan ik me wel voorstellen. Of het praktisch is vraag ik me af. Hoe krijg je de lege karretjes eigenlijk daar waar je ze nodig hebt? Een stel fatsoenlijke fietspaden of liever fietssnelwegen lijkt me meer effect hebben. In combinatie met een velomobiel natuurlijk. De Schweeb kost je 800,-- per jaar (200 dagen, 2 ritten van €2,- )en daarvoor rij je ook een velomobiel.

nvanderwal op di 21 jun 2011 om 14:00

Ik woon in Utrecht. Ik ben blij met het voornemen hier, om fietsen meer mogelijk te maken. De Schweeb, daar word ik sceptisch van. Ik pak de fiets thuis, en ik parkeer hem waar ik wezen moet. Geen wachttijd en weinig lopen naar een in of uitstappunt. En mensen die voor publiek vervoer kiezen, willen niet zweten en als ze wilde trappen zou ik een vouwfiets aanraden. (ook als ligfiets verkrijgbaar).
En als laatste: weer een installatie door de straten en nu met kijkende mensen. Gezellig; wil iemand koffie?

Als je een reactie op dit bericht wilt plaatsen, moet je eerst inloggen of registreren.